İmplantın yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. İmplantın yan etkileri nelerdir?
  2. İmplant yaptıranlar acıyor mu?
  3. İmplantın vücuda zararı var mı?
  4. Implant ağrısı kaç günde geçer?
  5. İmplant diş kimlere uygulanmaz?

İmplantın yan etkileri nelerdir?

İmplant zararları arasında kanama, şişlik, ağrı, diğer dişlerin zarar görmesi, çenede kırıklara yol açması, yumuşak dokuda yaralanmalar, implantın burun gibi boşluklara kaçması, diş etinden görülebilecek koyu yansıma vardır.

İmplant yaptıranlar acıyor mu?

Cerrahi bir işlem olan implant operasyonun dan önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. İmplant yapılan hastalarda aynı gün anestezi etkisi dağıldıktan sonra hafif ağrılar olabilir. Bu ağrılar normal karşılanmaktadır.

İmplantın vücuda zararı var mı?

İmplant zararlı mıdır? ➡️ İmplantların zararlı olduğu, kansere neden olduğu şeklindeki düşünceler asılsızdır. İmplantlar kesinlikle zararsızdır. ➡️ İlk diş implant uygulaması 1965 yılında yapılmış olup, gelişen teknoloji sayesinde hem implant materyallerinin kalitesi artmış hem de uygulama başarısı yükselmiştir.

Implant ağrısı kaç günde geçer?

Çünkü tedavinin boyutu, işlem sırasında diş etlerinde ve komşu dişlerde meydana gelen deformasyonlar bu süreci etkileyebilir. Ancak korkulacak bir durum söz konusu değildir. Çünkü bu ağrılar en fazla 1-2 gün içerisinde geçecektir ve bu ağrılar aşırı derecede sizleri etkileyebilecek ağrı değildir.

İmplant diş kimlere uygulanmaz?

İmplant Kimlere Uygulanabilir, Kimlere Uygulanmaz? Her kişiye implant uygulaması yapılamaz. Kimi zaman hiç implant yapmamak daha uygun görülür. Genel sağlık durumu bozuk hastalarda, kötü alışkanlıklara sahip kişilere, çene kemiği yapısı uygun olmayan bireylere, implant uygulanması doğru olmayacaktır.