GLUCOBAY ne kadar süre kullanılır?

İçindekiler:

  1. GLUCOBAY ne kadar süre kullanılır?
  2. Forziga ne işe yarar?
  3. Glucobay nasıl etki eder?
  4. Trajenta 5 mg ne işe yarar?

GLUCOBAY ne kadar süre kullanılır?

Günde 1 kere 50 mg ile başlanır ve üç ay içinde günde mg'a kadar çıkılır. Uygulama yolu ve metodu: GLUCOBAY ağız yoluyla alınır. Tabletler yemekten önce bir miktar sıvı ile yutulmalıdır veya yemek sırasında ilk lokmalar ile çiğnenmelidir.

Forziga ne işe yarar?

Dapagliflozin içeren FORZİGA ağız yolu ile alınan oral antidiyabetikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. FORZİGA yetişkin hastalarda (18 yaş ve üzeri) “Tip 2 diyabet” adı verilen bir tür şeker hastalığının tedavisinde kullanılır.

Glucobay nasıl etki eder?

GLUCOBAY, şeker hastalığının ağızdan tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Etkisini, ince bağırsaklarda şekerlerin parçalanmasını sağlayan enzimin etkisini engelleyerek gösterir. Böylece şekerlerin sindirimi gecikir ve kana karışması yavaşlar. Bu etkisi ile GLUCOBAY, yemeklerden sonra görülen kan şekeri artışını azaltır.

Trajenta 5 mg ne işe yarar?

TRAJENTA, erişkin hastalarda Tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, diyet ve egzersize ek olarak, daha iyi glisemik kontrol sağlamak için kullanılır. Metformin kullanımının, intolerans nedeniyle uygun olmadığı veya renal bozukluk nedeni ile kontrendike olduğu hastalarda.