Presel ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Presel ne ise yarar?
  2. Diş Hekimliği ayna ne işe yarar?
  3. Ekskavatör diş ne ise yarar?
  4. Frezler ne ise yarar?
  5. Hangi FREZ ne için kullanılır?
  6. Cerrahi mikromotor nedir?
  7. Mikromotor ucuna ne takılır?
  8. Mikromotor hangi işlemlerde kullanılır?
  9. Bizotaj hangi Frezle yapılır?

Presel ne ise yarar?

Ayna: Diş hekiminin ağız yapılarını ve dişleri görmesine yardımcı olan, iki parçadan oluşan alettir. ... Presel: Ağza pamuk rulo gibi malzemelerin taşınmasını sağlayan alettir.

Diş Hekimliği ayna ne işe yarar?

Diş hekiminin muayene sırasında teşhis için kullandığı, tedavi sırasında görmek ve yanak ve dili operasyon sahasından uzak tutabilmek için kullandığı alete ayna denir.

Ekskavatör diş ne ise yarar?

EKSKAVATÖRLER VE MİNE KESKİLERİ Bunlar mine ve dentinin yumuşak kısımlarını el ile kazıyarak kaldırmaya yararlar. 3-Düz ve nokta halindeki köşelere şekil vererek yaparlar. Kesici uçlarının biçimine göre sınıflandırılırlar.

Frezler ne ise yarar?

Çelik Frezler: Yumuşak dentin dokusunun kaldırılmasında kullanılmaktadır. Çelik rond frez: Yumuşak dentin çürüğünü temizlemeye yarar. Çok yumuşak çürük önce ekskavatör ile temizlenir sonra çelik rond ile temizlemeye geçilir. * Çelik sert dokuda, elmas ise yumuşak dokuda kullanılmamalıdır.

Hangi FREZ ne için kullanılır?

Çelik Frezler: Yumuşak dentin dokusunun kaldırılmasında kullanılmaktadır. Çelik rond frez: Yumuşak dentin çürüğünü temizlemeye yarar. Çok yumuşak çürük önce ekskavatör ile temizlenir sonra çelik rond ile temizlemeye geçilir.

Cerrahi mikromotor nedir?

Mikromotor başlığı (gövdesi): 400-4000 devir arası hızda dönebilen torku ayarlanabilir elektrikli el aletleridir. Kemik cerrahisinde düşük hızlı yüksek torklu olanlar tercih edilir.

Mikromotor ucuna ne takılır?

Anguldruva ve piyasamen mikromotorun üzerine takılarak kullanılır. Frezler: Anguldruva ve aerator ün ucuna takılan, dişin ince ayrıntılarına girilmesini sağlayan küçük uçlardır.

Mikromotor hangi işlemlerde kullanılır?

Mikromotor, dişleri parlatmak, kesmek ve delmek için kullanılan en önemli dental cihazlardan biridir.

Bizotaj hangi Frezle yapılır?

Bizotaj: Mine dokusuna asit uygulanmadan önce bizotaj işlemi yapılır. Alev uçlu elmas frez kullanılarak kavite dışına 0.25-0.50 mm. taşılır ve 90° açı ile dış yüze ulaşan mine prizmaları 45° lik açı ile bitirilir.