Cumhuriyet Başsavcılığına nasıl şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Cumhuriyet Başsavcılığına nasıl şikayet edilir?
  2. Savcılığa şikayet ettim ne zaman sonuçlanır?
  3. Şikayet nasıl olur?
  4. Rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?
  5. Cimer para yardımı nasıl alınır?

Cumhuriyet Başsavcılığına nasıl şikayet edilir?

Savcılığa şikayet dilekçesi suçun işlendiği yerdeki cumhuriyet başsavcılığına yazılır ve teslim edilir. Şikayet dilekçesinde şikayette bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, şikayet edilen şüphelinin belli ise kimlik ve iletişim bilgileri yazılır.

Savcılığa şikayet ettim ne zaman sonuçlanır?

Mağdurların yaptığı savcılığa suç duyurusu sonuçları, savcılığın iş durumuna göre değişik sürelerde gerçekleşebilmektedir. Bu süreç bazen bir ayda sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda ise bir yıl bile sürebilmektedir.

Şikayet nasıl olur?

Eğer Şikayetçi Olmak İsterseniz: kimlik numarası ve adresi yazılmalıdır. •Biliniyorsa eylemi gerçekleştiren şüphelinin adı, soyadı ve adresi belirtilmelidir. •Suçun ne olduğu ve suç tarihi belirtilmelidir. Açıklamalar kısmında suça konu olan olay kısa ve öz bir şekilde anlatılmalıdır.

Rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?

Komşunuz sürekli olarak sizi rahatsız ediyorsa belediye gürültü şikayet hattı üzerinden şikayette bulunabileceğiniz gibi gürültü yapan komşu şikayet dilekçesi yazarak adresinizin bağlı olduğu Sulh Hukuk Mahkemesi üzerinden dava açmanız da mümkündür.

Cimer para yardımı nasıl alınır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.