Gastropati ne demek?

İçindekiler:

  1. Gastropati ne demek?
  2. Korpus ve Antrum Nedir?
  3. Reaktif Gastropati ne demek?
  4. Eroziv Gastropati ne demek?
  5. Antrum ne demek tıp?
  6. Eroziv ne demek tıp?
  7. Gastrik ne demek?
  8. HP tıpta ne demek?

Gastropati ne demek?

Gastropati, mukozada hasar ve rejenerasyon alanlarının görülmesidir (ciddi bir inflamasyon olmaksızın). Gastrit genellikle infeksiyon (en sık H. pylori) ve otoimmun hastalıklarda ortaya çıkar.

Korpus ve Antrum Nedir?

Midenin proksimal kısmı (fundus, korpus) depolama görevini yaparken, distal kısmı (antrum) gıdaları karırştırır ve öğütür. Sonuçta boza kıvamında yarı sıvı bir materyel meydana gelir (kimus). Mide girişinde ve çıkışında birer adet sfinkter bulunur.

Reaktif Gastropati ne demek?

Virütik gastrit, bakteriel gastrit, candida gastritler görülebilir. Cron hastalığı sindirim sistemin herhangi bir yerinde görülebilir. İnflamasyon hücrelerin yetersizlğinden bu lezyonlar reaktif gastropati olarak adlandırılmaktadır.

Eroziv Gastropati ne demek?

Akut gastritte kullanılan bazı tanımlamaları kısaca açıklayalım. Akut eroziv gastrit: Erozyon mide mukozasının değişik sebeplerle yüzeyel hasarına bağlı ortaya çıkan durumdur. Toprak erozyonuna benzetilebilir. Erozyomlar ne kadar yayagın ise hastanın yakınmaları o oranda fazladır.

Antrum ne demek tıp?

Vücutta yer alan belirli organ ve bölgelerdeki boşluk ya da oda içi kısımlar antrum olarak bilinmektedir. Özellikle omurgalılarda daha çok ortaya çıkan ve belirli bir boşluğu anlatan kısım şeklinde ifade etmek mümkün.

Eroziv ne demek tıp?

Eroziv osteoartrit (EOA) elin interfalangeal eklemlerini etkileyen ilerleyici bir hastalıktır. Aynı zamanda osteoartritin inflamatuvar bir formu olarak da bilinir. Ağrı, şişlik, kızarıklık, ısı artışı ve el eklemlerinde fonksiyon kaybı Heberden ve Bouchard nodülleri olan veya olmayan hastaların çoğunda bulunur.

Gastrik ne demek?

Gastrit, kısaca "mide zarının iltihaplanması" olarak tanımlanır. “Helicobacter” isimli bakteri enfeksiyonu sebebi ile oluşur. Bu bakteri, mideyi koruyan asit dengesinin bozulmasına sebep olarak gastriti tetikler. Gastritin en önemli belirtisi, midenin üst bölümünde oluşan ağrılar ve midede yanma hissidir.

HP tıpta ne demek?

Helicobacter pylori (Helikobakter pilori- Hp) mide ve duodenum'um çeşitli alanlarında yerleşen, gram (-), mikroaerofilik bir bakteridir. Yerleştiği yerlerde kronik enflamasyona neden olur. Bu kronik enflamasyon sonucunda duodenum ülseri, mide ülseri ve mide kanseri gelişebilir.