Göbek bağını saklamak gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Göbek bağını saklamak gerekir mi?
  2. Göbek bağı nereye atılır?
  3. Göbek dusunce ne yapmak lazim?
  4. Kordon kanı saklanması ne kadar?

Göbek bağını saklamak gerekir mi?

Bebek doğduktan sonra göbek bağı ve plasentada kalan kandır. Önemli bir kök hücre kaynağı olan kordon kanı geçmişte doğumdan sonra kesilen göbek bağı ve plasentayla birlikte çöpe atılmaktaydı. Bugün kordon kanı ileride kullanılmak üzere toplanıp saklanabilmektedir.

Göbek bağı nereye atılır?

İnsanın bedenine ait parçaları gömmek en güzelidir. Bu nedenle göbek bağını ayak altı olmayan bir yere gömmenizi tavsiye ederiz. Gömüldüğü yerin hiç bir önemi yok. Sadece ayak altı olmayan bir yer olsun yeterli.

Göbek dusunce ne yapmak lazim?

Bu yöntemlerden en yaygını bardak çekme yöntemidir. Bu geleneksel yöntemle göbek deliğine bir miktar pamuk konur ve çakmak ile yakılır yanan pamuğun üzerine bir su bardağı göbek deliğini kapatacak şekilde konur. Bardağın içerisinde yanan pamuk bölgede kan dolaşımını arttırır ve göbeğin yerine gelmesi sağlanır.

Kordon kanı saklanması ne kadar?

Sağlık Bakanlığı 2005 yılında yayınladığı “Kordon Kanı Yönetmeliği” inde otolog (kişiye özel) amaçlı kordon kanı saklama süresi 12 yıl olsa da -196 derecede sıvı azot ile saklandığında kaynaklar bilimsel olarak 25 yılın üzerinde bozulmadığını göstermiştir.