Lökore akıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Lökore akıntı neden olur?
  2. Fizyolojik Lökore nedir?
  3. Beyaz akıntı geldikten kaç gün sonra adet olunur?
  4. Akıntıdan kaç ay sonra adet olunur?
  5. En geç ne zaman regl olunur?

Lökore akıntı neden olur?

Vajinanın bakterilerden uzak ve temiz tutulabilmesi için vücut özellikle adet döneminin başında ve sonunda bu sıvıyı salgılamaktadır. Adet dönemi öncesi görülen beyaz akıntıya lökore adı verilmektedir. Bu akıntıya bakteri ya da mikrop karışması durumunda çok ciddi sorunlar meydana gelebilmektedir.

Fizyolojik Lökore nedir?

Fizyolojik lökore kadınlarda normal olarak ifade edilen akıntı çeşitidir. Genellikle bol ve oldukça parlak değil ve kokusuzdur. Kadınlarda beyaz fizyolojik akıntı, deri veya mukozayı tahriş etmez, zarar vermez. Kadınlarda fizyolojik beyaz akıntı adet öncesinde bir miktar artabilir.

Beyaz akıntı geldikten kaç gün sonra adet olunur?

Adet kanaması bittikten sonra kremsi ve beyaz, az miktarda akıntı görülmesi normaldir. Yumurtlama evresine girildiğinde, yani adet kanamasından sonraki yaklaşık 14. günde, yumurta beyazı gibi renksiz ve koyu kıvamlı, uzayan bir akıntı görülebilir, hatta bu akıntı doğurganlığın bir belirtisi olarak da kabul edilebilir.

Akıntıdan kaç ay sonra adet olunur?

Akıntılar başladıktan sonra en geç 1 yıl içinde adet döngüsü başlayacaktır. Akıntılarla birlikte artık ped kullanmaya başlanılması önerilmektedir.

En geç ne zaman regl olunur?

İlk adet yani menarşın ortalama yaşı 12,5'dur ancak 10–14 yaşları arasında da ilk adet görülebilir.