Ispark engelli araç kartı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ispark engelli araç kartı nasıl alınır?
  2. Engelli park kartı ne ise yarar?
  3. İSPARK tan kimler ücretsiz yararlanabilir?
  4. Engelli park yerini kimler kullanabilir?
  5. Engelli kartı ne işe yarıyor?

Ispark engelli araç kartı nasıl alınır?

Vatandaşlarımızın hizmetten yararlanabilmesi için resmi internet sitemizdeki https://ispark.istanbul/online-basvuru/ başvuru formunu doldurarak ruhsat bilgilerini sisteme aktarmaları gerekmektedir.

Engelli park kartı ne ise yarar?

Engelli Park Kartı ile kamuya ve özel sektöre ait engellilerin araçlarını park etmelerini için ayrılmış olan alanları kullanabilmeleri için geçerli olan karttır.

İSPARK tan kimler ücretsiz yararlanabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının vermiş olduğu karta sahip harp ve vazife malulü gazilerin sadece kendileri ve eşleri, şehitlerin dul eşleri, yetim aylığı alan çocukları ile anne ve babaları İSPARK A.Ş.'ye bildirim yapmaları ve adlarına kayıtlı bulunan hususi (yük nakli için ve ticari olmayan) bir (1) ...

Engelli park yerini kimler kullanabilir?

Engelli otoparkını kullanmak için araçta; Manüel veya Akülü tekerlekli sandalye, Kanedyen, Baston, yürüteç gibi hareketi sağlayan araç ve cihazları kullana yada hareket kısıtı olan en az bir kişi bulunmalıdır. Yürüyebilen Engellilerin ise “otopark ücreti ödemeden” otoparkın diğer alanlarına park etmesi gerekir.

Engelli kartı ne işe yarıyor?

Engelli kimlik kartı, yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan engelli bireylere verilen özel bir karttır. ... Engelli vatandaşlar bu kart sayesinde, engelli kişilere sunulan hizmetler ve haklardan yararlanabilmektedir.