Boş kadroya vekalet ücreti ödenir mi?

İçindekiler:

  1. Boş kadroya vekalet ücreti ödenir mi?
  2. Tedviren görevlendirme yasal mı?
  3. Vekalet aylığı hangi hallerde ödenir?
  4. Geriye dönük vekalet ücreti ödenir mi?
  5. Memurlarda vekalet ücreti nedir?
  6. Tedviren görevlendirme ne demek?
  7. Hangi davalarda vekalet ücretine hükmedilmez?
  8. 4c statüsünde çalışanlar kimlerdir?

Boş kadroya vekalet ücreti ödenir mi?

Görüldüğü üzere, Anayasa Mahkemesinin mezkur kararı çerçevesinde, kurum içerisinden boş kadrolara vekaleten atanan memurlara, vekalet görevinin 3 aydan fazla devam eden süresi için, söz konusu kararın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği 12 tarihinden itibaren vekalet aylığı ödenmesi gerekmektedir.

Tedviren görevlendirme yasal mı?

Tedviren görevlendirme ya da tedviren atama şeklinde adlandırılan bir uygulamaya imkan veren herhangi bir yasal düzenleme bulunmamasına rağmen, bazı kurumlarda “tedviren görevlendirme/atama” şeklinde işlem tesis edilebilmektedir.

Vekalet aylığı hangi hallerde ödenir?

Aynı kurumdan ayrılmalar dolayısıyla atanan vekil memurlara vekalet görevinin 3 aydan fazla devam eden süresi için, kurum dışından veya açıktan atananlarla kurum içinden ilkokul öğretmenliğine atanan öğretmenler ile veznedarlık görevine atananlara göreve başladıkları tarihten itibaren vekalet aylığı ödenir.

Geriye dönük vekalet ücreti ödenir mi?

Anayasa Mahkemesi kararı gereğince 86'ncı maddenin 'vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekalet asıldır' düzenlemesinin bir hükmü kalmadı. ... Anayasa Mahkemesi iptal kararı gereğince geçmişe yönelik vekalet ücreti ödenmesi mümkün değil. Çünkü Anayasa Mahkemesi kararları geriye dönük yürümüyor.

Memurlarda vekalet ücreti nedir?

maddesinde; “Bir göreve vekâleten atanan memurlara vekâlet edilen görevin kadro derecesinin birinci kademesinin üçte biri, açıktan atananlara ise (Köy ve kasaba imamlığı kadrolarına atananlara 146 ncı maddede yazılı asgari ücret aylık tutarından aşağı olmamak üzere) üçte ikisi verilir. Bulundukları yerden başka bir ...

Tedviren görevlendirme ne demek?

Tedviren görevlendirme, asılda aranan koşullara sahip vekil kamu görevlisi bulunamadığı hallerde başvurulan bir görevlendirme usulüdür. Asılın yokluğunda, kamu hizmetinin asaleten atanacak kişide aranan nitelikleri taşımayan kamu görevlisi eliyle yürütülmesi anlamına gelir.

Hangi davalarda vekalet ücretine hükmedilmez?

Davanın dinlenebilmesi için kanunlarda öngörülen ön şartın yerine getirilmemiş olması ve husumet nedeniyle davanın reddine karar verilmesinde, davanın görüldüğü mahkemeye göre Tarifenin ikinci kısmını Kanunlar gereği gönderme, yeni mahkemeler kurulması, işbölümü itirazı nedeniyle verilen gönderme kararları nedeniyle ...

4c statüsünde çalışanlar kimlerdir?

Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR'luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı'na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.