İş kazası rapor parasını kim öder?

İçindekiler:

  1. İş kazası rapor parasını kim öder?
  2. İş kazası yaptım ne yapmam gerekiyor?
  3. İş kazası raporu kaç gün içinde bildirilir?
  4. İş kazası geçiren biri ne yapmalı?
  5. Meslek hastalıkları kaç gün içinde bildirilir?

İş kazası rapor parasını kim öder?

Çalışan; raporlu olduğu süre zarfında işvereninden maaş ödemesi almıyor. Bu süreç boyunca çalışana rapor parası ödeme işlemi SGK tarafından yapılıyor.

İş kazası yaptım ne yapmam gerekiyor?

1 - Kazaya uğrayan sigortalıya hemen gerekli ilk yardım yapılmalıdır. Varsa ve işyeri doktoru, o an için işyerinde ise, işyeri doktorunca veya sağlık memurunca ilk müdahale yapılır ve kazalının en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanır.

İş kazası raporu kaç gün içinde bildirilir?

Kanunun 5 inci maddesinin (g) bendinde sayılan sigortalının iş kazası geçirmesi halinde, işvereni tarafından kazanın olduğu ve ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesi bulunmayan ülkelerdeki yerel kolluk kuvvetlerine derhal, Kuruma da kazadan sonraki 3 iş günü içinde bildirilmesi gerekmektedir.

İş kazası geçiren biri ne yapmalı?

İşveren mümkün olan en kısa süre içerisinde sağlık ekiplerinin kaza geçiren çalışana ulaşmasını sağlamak ve çalışanı sağlık kuruluşuna ulaştırmak zorundadır. İşveren, kazayı yasal süre içerisinde SGK'ya bildirmekle yükümlüdür. İşveren, kaza ile ilgili kayıt oluşturmalıdır.

Meslek hastalıkları kaç gün içinde bildirilir?

6331 sayılı Kanunun 14. maddesi uyarınca işveren, sağlık hizmeti sunucuları veya işyeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını, öğrendiği tarihten itibaren üç iş günü içinde. Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmekle yükümlüdür.