Yerli malı haftası ne zaman başlıyor?

İçindekiler:

  1. Yerli malı haftası ne zaman başlıyor?
  2. Yerli malı ve tutum haftası nedir?
  3. Yerli malı hangi aydır?
  4. Yerli malı haftası niçin yapılır?

Yerli malı haftası ne zaman başlıyor?

İlk olarak 1946 yılında yerli tüketimi artırmak, tutumlu olmak ve yatırım yapmanın önemini vurgulamak amacıyla kutlanmaya başlanan yerli malı haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Yerli malı ve tutum haftası nedir?

1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlamış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ”yerli malı kullanmanın önemi” vurgulanır.

Yerli malı hangi aydır?

2020 Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası 12 Aralık -18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. 2. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik dar-boğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

Yerli malı haftası niçin yapılır?

Yerli Malı Haftası her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Amaç, tüketimin artırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. Ayrıca insanların parasını, eşyasını ve zamanını tutumlu kullanması hedeflenir. Okullarda yapılan etkinliklerde gençler yerli malı kullanımına özendirilir.