Patlıcanlı tavuk Sote Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Patlıcanlı tavuk Sote Nasıl Yapılır?
  2. Tavuklu patlıcan yemeği kaç kalori?
  3. Tavuk Soteye patlıcan girer mi?
  4. Tavuklu patlıcan oturtma nasıl yapılır?
  5. Patlıcan yemeği kaç kalori?

Patlıcanlı tavuk Sote Nasıl Yapılır?

İlk önce patlıcanları alacalı soyarak küp küp doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin. Diğer tarafta patlıcanlar suda beklerken tavuk göğüslerini kuşbaşı bir şekilde doğrayıp yıkayın. Daha sonra bir tencerede kuşbaşı doğranan tavukları kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.

Tavuklu patlıcan yemeği kaç kalori?

Tavuklu Patlıcanın 100 gramında 54 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 325 gram Tavuklu Patlıcanda 176 kalori bulunmaktadır. Tavuklu patlıcan ana öğünlerde sıklıkla tercih edebileceğiniz sağlıklı, düşük kalorili ve doyurucu bir yemek alternatifi. Tavuğun göğüs etinden yapıldığı için yağ içeriği de oldukça düşük.

Tavuk Soteye patlıcan girer mi?

Patlıcanlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır? HANIMLAR çok lezzetli ve patlıcan apayrı bir tat veriyor. 💧İlk olarak patlıcanı pijama şeklinde doğrayıp küp küpten biraz büyük doğruyoruz. ... 💧Küp küp doğradığımız tavuğu ekleyip ve biber salçası göz kararı k. biberi, kimyonu ekleyip 5 dk daha kavuruyoruz.

Tavuklu patlıcan oturtma nasıl yapılır?

Tavuklu Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanlar halka halka doğranır. ...
  2. Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır. ...
  3. İçine soğan eklenir, biraz kavrulur ve salça eklenir, kavrulur.
  4. Tuz ve köri eklenir.
  5. Sonra sırası ile 1 parmak kalınlığında doğranmış biberler dizilir.
Daha fazla öğe...•BE

Patlıcan yemeği kaç kalori?

Patlıcan Yemeğinin 100 gramında 35 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 370 gram Patlıcan Yemeğinde 130 kalori bulunmaktadır. Patlıcan yemeği; demir, potasyum, folik asit açısından zengin bir yemektir. Öğünlerde etsiz sebze yemeği olarak tüketilebilir.