Tüp bebek için rapor nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Tüp bebek için rapor nereden alınır?
  2. SGK tüp bebek tedavisinin ne kadarını karşılar?
  3. Tüp bebek sigorta kapsamında mı?
  4. Tüp bebek devlet desteği ne kadar?
  5. Tüp bebek tedavisinde devlet desteği ne kadar?

Tüp bebek için rapor nereden alınır?

Tüp bebek raporunu eğitim araştırma hastanelerinden ya da üniversite hastanelerinden almaları gerekir. Aldıkları raporu SGK anlaşmasıyla tüp bebek yapan özel merkezlerde de kullanabilirler.

SGK tüp bebek tedavisinin ne kadarını karşılar?

İlk tüp bebek denemenizin fiyatı ne kadar ise %30'luk kısmı SGK tarafından karşılanmaktadır. Daha sonra ikinci denemenin fiyatı ne ise SGK bu fiyatın %25'ini karşılar. Üçüncü denemenin fiyatının da %20'sini karşılamaktadır.

Tüp bebek sigorta kapsamında mı?

1-5510 sayılı Kanun gereği "Evli olmakla birlikte çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısının" tüp bebek tedavisi, mevzuatta yer alan şartların birlikte gerçekleşmesi hâlinde en fazla üç deneme ile sınırlı olmak üzere Kurumca karşılanmaktadır.

Tüp bebek devlet desteği ne kadar?

Peki, tüp bebek tedavisinin ne kadarını devlet karşılıyor? Bu oranlar SGK tarafından belirleniyor ve çiftin ilk uygulamada oluşacak masrafının %30 unu tedavi gördüğü hastaneye katkı payı adında ödeme yapıyor. İlkinde olumlu sonuç alamayan çiftler ikinci uygulamayı %25 destek ile alabiliyor.

Tüp bebek tedavisinde devlet desteği ne kadar?

Günümüz rakamlarıyla bu destek 2678 TL. Ancak katkı payı adıyla bir kesinti de bu rakamdan yapılıyor. Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25, üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı hastadan alınıyor.