Sivilceler için elma sirkesi nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Sivilceler için elma sirkesi nasıl kullanılır?
  2. Elma sirkesi sivilce lekesine iyi gelir mi?
  3. Sirkeli su sivilceye iyi gelir mi?
  4. Elma sirkesi cilt ne işe yarar?

Sivilceler için elma sirkesi nasıl kullanılır?

1 yemek kaşığı doğal elma sirkesini 2 yemek kaşığı su ile karıştırın. Yüz pamuğu yardımıyla temiz cildinize uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu işlemi iki günde bir tekrar edebilirsiniz.

Elma sirkesi sivilce lekesine iyi gelir mi?

Elma sirkesi sivilceleri yok etme ve cildi yenileme özelliğe sahiptir. Asidik etkisin yanı sıra kolajen üretimini destekler, sağlıklı ve yeni hücrelerin oluşumuna katkıda bulunur. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu karıştırarak özellikle sivilce izlerinin olduğu bölgelere sürün.

Sirkeli su sivilceye iyi gelir mi?

Elma sirkesi, sivilce oluşumuna neden olan tıkalı gözenekleri temizlediği, cildin yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur. Bu sayede sivilcenin önlenmesinde kullanılabilen bir besindir. Sirke; Akne gibi bazı bakteri üremesi ile artan bazı cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilinmektedir.

Elma sirkesi cilt ne işe yarar?

-Düzenli kullanımda cildi ölü hücrelerden arındırarak sivilce oluşumunu engeller. Cildi derinlemesine temizler ve ferahlık verir. Doğal tonik olarak da kullanılır. -Elma sirkesi cildin ph dengesini sağlayarak sebum üretimini normal seviyelere getirerek cildinizin yağlanmasını da kurumasını da engeller.