Bankaya gitmeden HGS alınır mı?

İçindekiler:

  1. Bankaya gitmeden HGS alınır mı?
  2. HGS 1 sınıf araçlar hangileri?
  3. HGS de otomobil kaçıncı sınıf?
  4. HGS kaç para olmalı?
  5. Garanti HGS alt limit nedir?

Bankaya gitmeden HGS alınır mı?

Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.

HGS 1 sınıf araçlar hangileri?

Köprü ve otoyollardan geçişte kullanılan HGS ve OGS almak için araç sınıfları önem arzediyor. 1. sınıf araç kategorisinde otomobiller bulunurken, 2. sınıf araç minibüs, 3. sınıf araç, otobüs, 4. sınıf araç kamyon 5. sınıf araç tır, 6. sınıf araç motosiklettir.

HGS de otomobil kaçıncı sınıf?

1-Sınıf Araç: AKS aralığı-dingil mesafesi; 3.20 metre altında olan araçlar, 1. sınıf araç olarak nitelendirilir. Otomobiller bu sınıfta bulunur. 2. Sınıf Araç : HGS 2 sınıf araç listesi, AKS aralığı-dingil mesafesi 3.20 metre ve üzerinde olan her türlü 2 akslı araç 2. sınıf araç olarak kabul edilir.

HGS kaç para olmalı?

PTT'nin internet sitesinde şu bilgi yer alıyor: PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 12,5 TL, kart tipi etiket bedeli ise 25 TL'dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.

Garanti HGS alt limit nedir?

HGS'de yükleme-otomatik yükleme alt limit tutarlar Sınıf HGS'de ürün üzerindeki bakiye minimum 50 TL olmalıdır. 50 TL altına indiğinde, ürüne minimum 40 TL'lik otomatik yükleme yapılabilmektedir.