Pravadi nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Pravadi nereye bağlı?
  2. Pravadi kalesi nerede?
  3. Bulgaristan Türkleri hangi boydan?
  4. Eski Cuma Türkleri nereden gelmiştir?
  5. Dobruca sorunu kimler arasında?
  6. Bulgaristan Turkleri hangi Mezheptendir?

Pravadi nereye bağlı?

Pravadı (Bulgarca: Провадия - Provadija), Bulgaristan'ın kuzeydoğusunda, karstik bir vadi içerisinde akarak Karadeniz'e dökülen Pravadı Nehri'nden çok uzakta olmayan, Varna'ya bağlı bir kasabadır.

Pravadi kalesi nerede?

Bugün Kuzeydoğu Bulgaristan'da yer alan Provadia kenti, Osmanlı döneminde Pravadi olarak bilinmektedir.

Bulgaristan Türkleri hangi boydan?

Bu Türkler ağırlıklı olarak Oğuzların Avşar boyundan gelmektedirler. Menşeleri, günümüz Maraş, Adana, Antep, Halep, Malatya, Sivas'ın güney ilçeleri, Mersin, Niğde, Kırşehir illerinden iskan edilen Türkmenlerdir.

Eski Cuma Türkleri nereden gelmiştir?

Bu Türkler ağırlıklı olarak Avşar boyundan gelmektedirler. Menşeleri,günümü Maraş, Adana, Antep ,Halep, Malatya, Sivas'ın güney ilçeleri, Mersin, Niğde, Kırşehir illerinden iskan edilen Türkmenlerdir.

Dobruca sorunu kimler arasında?

Balkan Savaşlarında Romanya-Bulgaristan Anlaşmazlığı: Güney Dobruca. Balkan devletlerinin Osmanlı Devleti'ne karşı ittifak kurması ve Osmanlı'ya karşı savaş açarak kısa sürede zafer kazanması, Romanya'yı da etkileyen yeni bir doğu problemi ortaya çıkarmıştır.

Bulgaristan Turkleri hangi Mezheptendir?

Bulgaristan'daki Türklerin tamamına yakını Müslümandır, bunlar aynı Anadolu'da olduğu gibi Alevi ve Sünni olarak ayrılırlar. Sünniler tarikat tutmazlar, Aleviler ise çok sayıda ocak ve tarikata dağılmışlardır.