Hasarlı araçları kim alır?

İçindekiler:

  1. Hasarlı araçları kim alır?
  2. Araçlarda ağır hasar kaydı ne demek?
  3. Kazalı araç alınır mı?
  4. Aracın pert kaydı varsa ne olur?
  5. Ağır hasar kaydı nasıl sorgulanır?
  6. Hasar kaydı nasıl kaldırılır?
  7. Hasar kaydı nasıl çıkar?

Hasarlı araçları kim alır?

Sıradan bir ikinci el araç alırken yapılan kontroller uygulandıktan sonra, bu işi iyi bilen bir ustaya gösterdikten ya da daha doğrusu bir ekspertiz firmasına onaylattıktan sonra hasarlı bir araç alınabilir.

Araçlarda ağır hasar kaydı ne demek?

Kaza sonrası yapılan ekspertiz raporlarına göre aracın masrafları sıfır değerine yakın bir aralıkta olursa ağır hasarlı olarak işlem görür. Burada aracın yapım masraflarının p oranı ve üzerinde çıkması ağır hasar kaydının açılarak trafiğe çıkmasını tehlikeli hale getirir.

Kazalı araç alınır mı?

Her ne kadar tamir edilip güvenli bir duruma getirilse de, güvenilmeyen araç türleridir. Ağır hasar kaydı olan araçlar kişiler tarafından tercih edilmiyor ve satın alınmıyor.

Aracın pert kaydı varsa ne olur?

Pert kaydı olan aracın trafiğe çıkıp çıkamadığı hususunda ise şöyle bir özet yapılabilir: Bir kaza sonrası, sigorta şirketi aracın tamir masraflarını ve hurda değerini toplar. ... Kasko şirketi aracınızın kasko bedelini size öder. Araç şirket tarafından tamir edilip tekrar trafiğe çıkarılabilir.

Ağır hasar kaydı nasıl sorgulanır?

Sorgulama yapmak istediğiniz aracın plaka bilgisini boşluk bırakmadan yazarak ''5664'' numaralı hatta gönderebilirsiniz. Bu işlem ücretli olarak yapılır ve işlem sonucunda yaklaşık ''9TL'' ücret tahsil edilir. Ücret bilgisi yıllar içerisinde değişiklik gösterebilir.

Hasar kaydı nasıl kaldırılır?

Araç Hasar Kaydı Nasıl Silinir?
  1. SBM'nin ilgili itiraz sayfasına girin.
  2. Cep telefonu numaranızı, aracın plakasını ve şase numarasını girin.
  3. Silinmesini talep ettiğiniz hasar tarihini belirtin.
  4. Açıklama kısmına hasarın neden silinmesi gerektiğini açık bir şekilde yazın.

Hasar kaydı nasıl çıkar?

Cep telefonunuz üzerinden SMS yoluyla da tramer hasar kaydı sorgulaması yapabilmeniz söz konusu. Aracın şasi numarasını veya plakasını 5664'e kısa mesaj olarak göndermeniz yeterli olacaktır.