Limon kabuğu yersek ne olur?

İçindekiler:

  1. Limon kabuğu yersek ne olur?
  2. Limon kabuğu nasıl yenir?
  3. Kurutulmuş limon kabuğu nasıl tüketilir?
  4. Limon kabuğu yağ yakar mı?

Limon kabuğu yersek ne olur?

Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor. İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.

Limon kabuğu nasıl yenir?

Limon kabuğu tüketmenin iki kolay yolu vardır. İlki, çayınıza limon kabuğu atarak içmektir. Kestiğiniz limon kabuklarını çayınıza istediğiniz miktarda atıp içebilirsiniz. İkinci yol ise limon kabuklarını rendeleyip yiyecekler ile birlikte tüketmektir.

Kurutulmuş limon kabuğu nasıl tüketilir?

Limon kabukları doğrudan yüze sürülerek kullanılabilir. Ayrıca özel işleme yöntemleriyle, çay olarak da tüketilebilir. Bunun yanı sıra limon kabukları kurutularak da kullanılabilir.

Limon kabuğu yağ yakar mı?

Limon yiyenler ve limonun kabuğunu severek tüketenler oldukça şanslıdır. Özellikle limon kabuğunu ziyan etmeyen kişilerin ,limonun bilinmeyen mucizevi faydalarından yararlanmaları mümkündür. Hızlı yağ yakma özelliğine sahip olan limon ,aynı zamanda size istediğiniz kiloda kalmanıza destek veriyor.