1 dönüm tarlada kaç ton salatalık alınır?

İçindekiler:

  1. 1 dönüm tarlada kaç ton salatalık alınır?
  2. Serada salatalık ne zaman dikilir?
  3. Salatalık hangi sıcaklıkta yetişir?
  4. Bir fideden kaç kilo salatalık alınır?
  5. 1 fide kaç kg domates verir?
  6. Serada marul ne kadar sürede yetişir?

1 dönüm tarlada kaç ton salatalık alınır?

Bir dönüm ekili alandan yaklaşık 1,5 ila 2 ton civarında salatalık bekliyoruz. Tabi bu hava şartlarının iyi olduğu zaman, normalde geçen sene dönümden 500 kilogram salatalık alamadık.

Serada salatalık ne zaman dikilir?

FİDE 3-5 YAPRAKLI OLUNCA Sonbahar ve tek mahsul dönemlerinde sera boş olduğu için fideler üç hakiki yapraklı olunca, ilkbaharda ise 4-5 yapraklı derede seraya dikilir.

Salatalık hangi sıcaklıkta yetişir?

Hıyar sıcaklık isteği, gece sera sıcaklıkları mümkün ise 15-18 C'de tutulur. Hıyar bitkisi toprağı en çok seçen bitkiler arasındadır. Çok nemli, soğuk ve su yönünden fakir topraklar da, killi topraklar hıyar yetiştiriciliğinde verimi önemli ölçüde düşürür. Bu topraklarda bitki yeterli ölçüde gelişemez.

Bir fideden kaç kilo salatalık alınır?

7 ) Salatalık : Ortalama 25 adet tohum kullanılır. Kök başına 1 kg verimden 25 kg verim.

1 fide kaç kg domates verir?

1 FİDEDEN 55 KİLOGRAM ÜRÜN Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Serada marul ne kadar sürede yetişir?

Yetişme süresi 2-3 ay gibi kısa süreli olan salata ve marul tiplerinde açıkta ve örtü altında değişik mevsimlere uygun olarak ıslah edilmiş çeşitlerle arka arkaya yılın 12 ayı üretim yapmak mümkün olmuştur. Salata ve marullar soğuğa kısmen dayanıklı, nemli hava koşullarına gereksinim duyan serin, ılık iklim sebzesidir.