Oruçlu iken sakal kesmek caiz mi?

İçindekiler:

  1. Oruçlu iken sakal kesmek caiz mi?
  2. Orucluyken sac sakal trasi olunur mu?
  3. Oruçluyken ağda yapmak mekruh mu?
  4. Özel bölgeye lazer yaptirmak orucu bozar mı?
  5. Dinimizde başkasına ağda yaptirmak günah mı?
  6. Nemlendirici krem sürmek orucu bozar mı?
  7. Oruclu iken krem kullanmak orucu bozar mi?

Oruçlu iken sakal kesmek caiz mi?

Diyanete göre oruçluyken saç, sakal, tırnak kesmek ve vücut temizliği yapmak gibi fiiller orucu bozmaz. Orucu bozmayan durumlar için Hanefî mezhebi esas alınıp şöylece sıralanabilir: - Ağız dolusu bile olsa kendi isteğiyle olmaksızın kusmak. ... - Oruçlu olduğunu unutarak oruç yasaklarını ihlâl etmek.

Orucluyken sac sakal trasi olunur mu?

Diyanete göre oruçluyken saç, sakal, tırnak kesmek ve vücut temizliği yapmak gibi fiiller orucu bozmaz.Orucu bozmayan durumlar için Hanefî mezhebi esas alınıp şöylece sıralanabilir:Ağız dolusu bile olsa kendi isteğiyle olmaksızın kusmak. ... Oruçlu olduğunu unutarak oruç yasaklarını ihlâl etmek.

Oruçluyken ağda yapmak mekruh mu?

Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınmaları orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Yani ağda yaparken veya kaş alırken vücuda her hangi bir besin,yiyecek,su vb. şeyler girmediği için oruç bozulmaz!..

Özel bölgeye lazer yaptirmak orucu bozar mı?

Lazer epilasyon orucu bozan durumlar arasında ? sorularının cevaplarını yanıtladık: Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek ve içmekten dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Dinimizde başkasına ağda yaptirmak günah mı?

Temizlenme amacıyla bile olsa kuaföre giderek özel bölge (bikini bölgesi, genital bölge) ye ağda ya da lazer epilasyon uygulamak günahtır. ... İster ağda ister epilasyon uygulaması olsun bu bölgelerin hastalık dışında bir başkasına açılmaması gerekir. Özel bölgelerin dışında lazer epilasyon yaptırmak günah değildir.

Nemlendirici krem sürmek orucu bozar mı?

Diğer taraftan gerçekleşen bu işlem, yeme içme anlamına gelmemektedir. Yani vücuda sürülen merhem, krem veya yağ vücuda beslenme amaçlı olarak alınmamaktadır. Bu sebeple, deri üzerine sürülen merhem, krem, yağ ya da yapıştırılan ilaçlı bantlar kesinlikle orucu bozmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar).

Oruclu iken krem kullanmak orucu bozar mi?

Merğînânî, el-Hidâye, II, 263-264; Kâsânî, Bedâî', II, 98; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 366, 367). Dolayısıyla krem sürmek beslenme anlamına gelmediğinden oruçluyken krem ve merhem kullanılabilir.