Avşarlar nerede yaşar?

İçindekiler:

  1. Avşarlar nerede yaşar?
  2. Avşarlar Türkmen mi?
  3. Avşarlar hangi devleti kurdu?
  4. Kayserililer Avşar mı?

Avşarlar nerede yaşar?

Avşarlar günümüzde yerleşik olmalarına rağmen, bir kısmı, adetlerini halen devam ettirmektedirler. Bugün Kayseri'nin Sarız ve Pınarbaşı ilçelerine bağlı çok sayıda köy ile, Pınarbaşı'nın Pazarören beldesinde Avşarlar yaşamaktadır. Sivas'ın Gürün ilçesi civarında da bir çok Avşar bulunmaktadır.

Avşarlar Türkmen mi?

Anadolu'daki en güçlü Türkmen boyu olduğu ve devlet yönetmiş sayılı boylardan olduğu kayıtlarda yer alan Afşarlar İran Devleti'nin başına Safevilerden sonra geçen ikinci Türk boyudur.

Avşarlar hangi devleti kurdu?

Avşarların kurduğu devletler: Karamanoğulları, Aksungurlular, Zengiler, Avşarlar (İran), Germiyanoğulları, Aydınoğulları, Dulkadiroğulları, etkin rol oynadıkları Türk devletleri ise: Samanoğulları, Gazneliler, Karahanlılar, Akkoyunlular(2), Karakoyunlular, Selçuklular, Memlüklüler, Osmanlılar, Safeviler, Salgurlular; ...

Kayserililer Avşar mı?

Kaynaklar Oğuz Türklerinin Avşar boyunu Kayseri ili genelinde göstermekte ve Afşar Aşireti, Afşar Yörüğü, Avşar Türkmeni gibi isimler vermektedir. Bu aşiretin ağırlı bir şekilde Zamantı'da Pınarbaşı, Sarız, Tomarza yöresinde bulunduğu belirtilmektedir.