ITÜ Denizcilik Fakültesi hangi bölümler var?

İçindekiler:

  1. ITÜ Denizcilik Fakültesi hangi bölümler var?
  2. ITÜ Denizcilik Fakültesi mezunları ne iş yapar?
  3. Istanbul teknik üniversitesi deniz ulaştırma işletme mühendisliği nerede?
  4. ITÜ gemicilik hangi kampüste?
  5. Denizcilik Yüksek Okulu mezunu ne iş yapar?
  6. ITÜ KKTC gemi makineleri işletme mühendisliği nerede?
  7. Itü deniz ulaştırma işletme mühendisliği kaç para?
  8. Denizcilik Fakültesi nerelerde var?
  9. Denizcilik için hangi bölüm?
  10. Gemi kaptanı olmak için lisede hangi bölüm okunur?
  11. Denizcilik bitiren ne olur?

ITÜ Denizcilik Fakültesi hangi bölümler var?

Denizcilik Fakültesi' nde; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Çift Diploma), Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği (Çift Diploma) olmak üzere 4 program bulunmaktadır.

ITÜ Denizcilik Fakültesi mezunları ne iş yapar?

Öğrenciler mezun olduğunda denizlerde uzun yol vardiya mühendisi olarak görev yapıyor. Karada, şirketlerde, denizcilik müsteşarlığında, tersanelerde, gemi inşaat sanayiinde de buluyorlar.

Istanbul teknik üniversitesi deniz ulaştırma işletme mühendisliği nerede?

Tuzla'da Marmara Denizine 400 m kıyısı bulunan 70.000 m2 lik yerleşim alanı üzerinde, 52 bağımsız binada eğitimini lisans/yüksek lisans/doktora düzeylerinde sürdürmektedir. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, mezunlarına Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği lisans diploması vermekte ve mezunlar T.C.

ITÜ gemicilik hangi kampüste?

Okul, önce İstanbul/Yüksekkaldırım'a, sonra yine ilk yeri olan İstanbul/Azapkapı'ya, daha sonra 1913 yılında İstanbul/Üsküdar'da Paşalimanı'na taşındı.1927 yılında İstanbul/Ortaköy'de Fer'iye Sarayı'na taşınıp, 1928 yılında "Âli Deniz Ticaret Mektebi" adıyla devletleştirilerek İktisat Bakanlığına bağlanan okul, her ...

Denizcilik Yüksek Okulu mezunu ne iş yapar?

Denizcilik işletmeleri yönetimi bölümünden mezun olan kişiler çeşitli limanlarda, lojistik firmalar, gemi yapım şirketlerinde rahatlıkla bulabilirler. Aynı zamanda denizcilik işletmeleri yönetimi mezunu olanlar Ulaştırma bakanlığı ve deniz taşımacılığı firmalarında da çalışabilirler.

ITÜ KKTC gemi makineleri işletme mühendisliği nerede?

İTÜ-KKTC, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde üç farklı yerde faaliyetlerini planlamıştır. - Gazimağusa Yerleşkesi, Gazimağusa şehir merkezindedir. Gazimağusa Limanı'na 600 metre mesafede olup, tarihi surlar ile şehir merkezinin birleştiği noktada konumlandırılmıştır.

Itü deniz ulaştırma işletme mühendisliği kaç para?

İTÜ'deki bir yıllık hazırlık eğitim-öğrenim ücreti 7700 TL tutarındadır. İTÜ'deki diğer yıllarda ödenecek olan ücretler ise; 1. yıl güz döneminde 6.250 TL, 3. ve 4. yıllarda da her yıl için 12.500 TL olacaktır. Ödemeler, eğitimin ABD'deki kısmı için SUNYMC'a, Türkiye'deki kısmı için ise İTÜ'ye yapılır.

Denizcilik Fakültesi nerelerde var?

Türkiyede Denizcilik Eğitimi Veren Tüm Fakülteler
  • Bülent Ecevit Üniversitesi – Denizcilik Fakültesi.
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi.
  • İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi. ...
  • İstanbul Üniversitesi – Mühendislik Fakültesi.
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi – Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi.
Daha fazla öğe...

Denizcilik için hangi bölüm?

Üniversitelerin dört yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler staj dönemlerini tamamladıktan sonra Deniz Müsteşarlığının yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarılı bir şekilde geçilmesi gerekir.

Gemi kaptanı olmak için lisede hangi bölüm okunur?

Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır.

Denizcilik bitiren ne olur?

Denizcilik işletmeleri yönetimi bölümünden mezun olan kişiler çeşitli limanlarda, lojistik firmalar, gemi yapım şirketlerinde rahatlıkla iş bulabilirler. Aynı zamanda denizcilik işletmeleri yönetimi mezunu olanlar Ulaştırma bakanlığı ve deniz taşımacılığı firmalarında da çalışabilirler.