Hummalı bakış ne demek?

İçindekiler:

  1. Hummalı bakış ne demek?
  2. Hummalı Aşk ne demek?
  3. Ameliye ne demek TDK?
  4. Kalbur kasnağı ne demek?
  5. Hummalı ne demek cümle içinde?
  6. Ameliyesi ne demek?
  7. Umma etmek ne demek?
  8. Kasnak kelimesinin anlamı nedir kısaca?
  9. Kasnak ne demek?

Hummalı bakış ne demek?

Başka şeye meydan vermeyecek kadar yüklü, gayretli, sıkı: Şafaktan başlayarak guruptan sonraya kadar hummâlı bir faâliyetle çalışmaya mahkûm… (Ahmet Hâşim). 3. (Göz ve bakış için) Ateşli, hisli: Birinin sözleri îmâlıydı / Birinin gözleri hummâlıydı (Yahyâ Kemal).

Hummalı Aşk ne demek?

HUMMÂ 1. ... Şiddetli arzu, ihtiras: Bende şedit bir hummâ-i aşk var (Hüseyin R. Gürpınar).

Ameliye ne demek TDK?

Bir şey üzerine belli bir amaçla uygulanan iş, muâmele: Duvarları yıkmak ameliyesi tâtil olunmuştur (Ömer Seyfeddin).

Kalbur kasnağı ne demek?

Kalbur, elek, tef gibi şeylerin tahta çemberi. Nakış işlemek için, gergef gibi, kumaş germeye yarayan, iç içe geçmiş iki tahta çemberden oluşan gereç.

Hummalı ne demek cümle içinde?

Hummalı çalışma hem titiz bir şekilde çalışmak hem de başka bir şeyle ilgilenmeden, sadece tek bir konuyla ilgilenmek manasına gelir. Örnek Cümle: Haftaya sahnelenecek tiyatro oyunu için hummalı bir çalışma var.

Ameliyesi ne demek?

Amel, iradeye dayalı iş, davranış ve eylem demektir. Esasen tasdik ve ikrar da birer ameldir. Ancak amel deyince daha çok kalp ve dil dışında kalan organların ameli anlaşılmaktadır.

Umma etmek ne demek?

genelde hamile kadınlarda ve emziren annelerde görülen, gözünün bir yiyecek veya içecekte kalması sebebiyle memelerde oluşan acı, yanma hissi ve memenin şişmesi durumu.

Kasnak kelimesinin anlamı nedir kısaca?

Kasnak kelimesinin anlamı nedir kısaca? Kalbur, elek, tef gibi şeylerin tahta çemberi. Nakış işlemek için, gergef gibi, kumaş germeye yarayan, iç içe geçmiş iki tahta çemberden oluşan gereç.

Kasnak ne demek?

Kasnak , Enli çember. ... Kasnak, Yer sofralarında sini yi yükseltmek için kullanılan, genelde ahşaptan çeşitli boyutlarda çemberler şeklinde ya da katlanabilen iki parçadan oluşan, kısa bacaklı bir masa gibi tasarlanmış. geleneksel bir araç. Kasnak , Üzerine kumaş gerdirilerek işleme yapılan bir gereç, Gergef de denir.