Enfüs ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Enfüs ne demek Osmanlıca?
  2. Gözde afaki ne demek?
  3. Enfüs Arapça ne demek?
  4. Gözde fundus ne demek?
  5. Lakrimasyon hastalığı nedir?
  6. Afaki ne demek?
  7. Enfûsi ne demek?

Enfüs ne demek Osmanlıca?

enfüsi / enfüsî / اَنْفُسِي Nefsî, nefiste meydana gelen, ferdî zihne ait bulunan, subjektif.

Gözde afaki ne demek?

Afaki, gözde lensin bulunmaması durumudur. Ameliyatla alınmış olabileceği gibi delici bir yara veya ülser, veya konjenital bir anomali (kalıtsal bir bozukluk) nedeniyle de olabilir. Akomodasyon kaybı ve hiperopiye neden olur. Vitre veya retinanın çıkması ve glokom bilinen komplikasyonlarındandır.

Enfüs Arapça ne demek?

Âfâkî teriminin karşıtı olan ve sübjektifin eş anlamlısı olarak kullanılan enfüsî ise Arapça nefs (kişi, ruh, süje) kelimesinin çoğulu olan enfüse nisbet eki ilâvesiyle elde edilmiş bir terim olup "değeri ve geçerliliği kişiye bağlı olan, başkalarınca izlenip gözlenemeyen, ruhî ve derunî durumlarla ilgili" anlamına ...

Gözde fundus ne demek?

Fundus Fotografı optik sinir, makula, retina, kan damarı ile vitreus gibi göz dibine ait yapıların durumlarını renkli olarak göstermeye ve arşivlemeye imkan veren bir görüntüleme yöntemidir.

Lakrimasyon hastalığı nedir?

Göz sulanması, lakrimal drenaj sistem bozukluğu (epifora) veya göz yaşının aşırı salınımına bağlı (lakrimasyon) olarak gelişebilir. Lakrimal drenaj sistem bozukluğu sonucu gelişen epifora, lakrimal pompa yetersizliği veya obstrüksiyon kaynaklıdır.

Afaki ne demek?

Arapça kökenli bir kelime olarak afaki kelimesi Türkçede 'gereksiz, önemsiz' anlamlar taşımaktadır.

Enfûsi ne demek?

ENFÜSÎ (ﺍﻧﻔﺴﻰ) sıf. (Ar. enfus “nefisler” ve nispet eki -і ile enfusі) fels. Şahsî anlayış ve duygulara dayanan, subjektif, öznel: Varlık ne kadar enfüsî (Yahyâ Kemal).