Enfüsi ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Enfüsi ne demek TDK?
  2. Enfüsi lik ne demek?
  3. Afaki olmak ne demek?
  4. Kuranda afak nedir?
  5. Alemi afak ne demek?
  6. Afaki insan ne demek?
  7. Islamda afaki ne demek?
  8. Ubudiyet ve uluhiyet nedir?
  9. Afaki iddia ne demek?

Enfüsi ne demek TDK?

1. Nefisler, yaşayanlar, hayat sâhipleri, canlılar. 2. fels. XIX. yüzyıl sonlarında özne, süje karşılığı olarak kullanılmıştır.

Enfüsi lik ne demek?

ENFÜSÎ (ﺍﻧﻔﺴﻰ) sıf. (Ar. enfus “nefisler” ve nispet eki -і ile enfusі) fels. Şahsî anlayış ve duygulara dayanan, subjektif, öznel: Varlık ne kadar enfüsî (Yahyâ Kemal).

Afaki olmak ne demek?

1. Ciddî ve belli bir konu üzerinde olmayan, rastgele, dereden tepeden (konuşma, söz…): Biraz âfâkî sohbetten sonra kalktık (Ahmet Râsim).

Kuranda afak nedir?

Afak isminin anlamı; yer ile göğün birleşmiş gibi göründüğü yer demektir.

Alemi afak ne demek?

afakalem / âfâk-ı âlem Âlemin ufukları.

Afaki insan ne demek?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında afaki kelimesi 'önemsiz ve gereksiz' şeklinde yer almaktadır. Aynı zamanda bir kaynağa dayanmayan ve hayali olarak da dile getirebiliyor. Buna bir örnek vermek gerekirse; ''Biraz afaki sohbetten sonra oradan kalktık'' A. Rasim.

Islamda afaki ne demek?

Arapça ufuk kelimesinin çoğulu olan âfâka nisbet eki getirilerek yapılmış bir kelimedir. Âfâkî Türkçe'de mecaz olarak, "gelişigüzel söylenmiş (boş sözler), gayri ilmî (ifadeler); belli bir düşünce ve hayat düzeni olmayan (adam)" gibi mânalara da gelmektedir. ...

Ubudiyet ve uluhiyet nedir?

Uluhiyet, Tanrılık veya Allahlık vasfı demektir. Dinimize göre bu vasfa tek sahip olan Yüce Allah'tır. İslam dininin temeli olan “La ilahe illallah” cümlesinin söylenmesi ile Allah dışındaki tüm ilah ve tanrı olarak görülen şeyler tamamen reddedilmiş olur. Ubudiyet ise kulluk anlamına gelir.

Afaki iddia ne demek?

objektif, nesnel, tarafsız, yansız kelimeleriyle eşanlamlı bir kelimedir. mekke'ye yalnız hac için giden, orada ikamet etmeyen insanlar için söylenen söz.