Göz içine dövme yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Göz içine dövme yapılır mı?
  2. Göz akı dövmesi zararlı mı?
  3. Dövme yaptırmak zararlı mıdır?
  4. Dövme yaptırmak hangi hastalıklara neden olur?

Göz içine dövme yapılır mı?

Dünyada yaygınlaşmaya başlayan göz akı dövmesi, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yasallaştı. 2012 yılından beri gündemde olan bu akım ABD, Avustralya ve diğer ülkelerde yasaktı. Avustralya bu dövmeleri yasallaştıran ilk ülke oldu.

Göz akı dövmesi zararlı mı?

ABD'li bir dövme sanatçısının, bir bilim kurgu karakterine benzemek için kendine uygulayarak başlattığı göze dövme akımı, oldukça tehlikeli kabul ediliyor. Göz küresine mürekkep enjeksiyonu ile gerçekleşen işlem sonrası komplikasyon oluşma ihtimali oldukça yüksek.

Dövme yaptırmak zararlı mıdır?

Çeşitli deri hastalıklarına davetiye çıkarır. Tetanos, genital uçuk ve hepatit B hastalığına da neden olabilir. Lenf bezi iltihabı, alerjik reaksiyon ve keloid türü hastalıklar da dövme sonrası gözlemlenebilir. Hijyenik koşullarda gerçekleştirilmeyen dövme yaptırma opeasyonu ciddi enfeksiyonlara neden olur.

Dövme yaptırmak hangi hastalıklara neden olur?

Ağrıdağ, steril bir ortamda yapılmayan dövmelerin Hepatit A, B, C, AIDS ve frengi gibi bulaşıcı kan hastalıklarının bulaşmasının yanı sıra zehirlenme, deri hastalıkları ve kronik böbrek yetmezliği gibi tehlikeli rahatsızlıklara yol açabileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Bu tip olumsuz durumlarla karşılaşmamak ...