Begonvil çeliği ne zaman dikilir?

İçindekiler:

  1. Begonvil çeliği ne zaman dikilir?
  2. Küpe çiçeği nasıl Çoğaltilir?
  3. Atatürk Çiçek kırılan dalı nasıl Köklendirilir?
  4. Küpeli çiçeği neyi sever?

Begonvil çeliği ne zaman dikilir?

Begonvil Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır.

Küpe çiçeği nasıl Çoğaltilir?

Küpe çiçeği için en iyi çoğaltma yöntemi çelikleme yöntemidir. Çiçeğin dallarından bir tanesini temiz bir makas ya da bıçakla kestikten sonra bu dalı direkt yeni saksıda toprağa dikebilirsiniz. Yeni büyüyecek küpe çiçeğinizi diğeri gibi yarı gölgelik bir yerde yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

Atatürk Çiçek kırılan dalı nasıl Köklendirilir?

Bitkiden ayrılan sağlıklı dalların özellikle mayıs ayında torf bakımından zengin bir toprağa ekilmesi önerilir. Bu dönemde düzenli sulama yapmak gerekir. Sürekli nemli bırakılan toprakta yepyeni bir Atatürk çiçeği kolaylıkla kök salabilir. Çoğaltma işlemi için önerilen oda sıcaklığı ise 17-18 derece civarında seyreder.

Küpeli çiçeği neyi sever?

Tropik Orta ve Güney Amerika'nın dağlarından gelen bu bitkinin Afrika'da da doğal olarak yetişebilen 100'e yakın türü bulunuyor. ... Çok yıllık bir süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik mekanları sever.