Termal su bel fıtığına iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Termal su bel fıtığına iyi gelir mi?
  2. Kaplıca hangi hastalıklara iyi gelmez?
  3. Kaplica suyu içilir mi?
  4. Afyon Termal suyu içilir mi?
  5. Kaplıca tedavisi kaç gün olmalı?

Termal su bel fıtığına iyi gelir mi?

Kaplıcalar, bel fıtığı dışında sinir sıkışması ve topuk dikeni gibi ortopedik hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar verir.

Kaplıca hangi hastalıklara iyi gelmez?

Ateşli hastalıklarda, sistem enfeksiyonlarında, iltihabi romatizmal rahatsızlıkların alevli dönemlerinde termal tedaviler hastalara uygun görülmüyor. Ağır kansızlık hallerinde, kanser hastalığında, kanamalı rahatsızlıklarda, gebelik ve doğum sonrası loğusalık zamanlarında sıcak su önerilmiyor.

Kaplica suyu içilir mi?

- Her termal su içilebilir özellikte değildir fakat İçilebilir olan bazı termal sular, ürüner sistemde bulunan hastalıkların giderilmesinde etkilidir. - Gut hastalığı tedavisinde yardımcı olur. - İçilebilir özelliği olan termal sular, idrar yolları enfeksiyonlarına iyi gelir.

Afyon Termal suyu içilir mi?

Afyon termal suyunda içme ve banyo tedavilerinden yararlanılmaktadır. Aynı zamanda suyun bulunduğu ortamlarda meydana gelen nemli ve buharlı havanın da üst solunum yoluna olan faydalarını da arttırmaktadır. Romatizmal hastalıklar ve dolaşım sistemi sorunları için de yarar sağlayan afyon termal suları, şifa kaynağıdır.

Kaplıca tedavisi kaç gün olmalı?

Kaplıca suyunda uzun süre kalmanın da faydayı artırmadığını dile getiren Hizmetli, “Kaplıca suyunda ortalama 10-20 dakika kalınmalı. Vücut bu sürede gerekli mineralleri alıyor. Bu nedenle uzun süre kalmanın bir anlamı da yok. Uzun kalınca vücut sadece fazla ısı almış oluyor.