Kapsam dışı personel kimdir?

İçindekiler:

  1. Kapsam dışı personel kimdir?
  2. Kapsam dışı personel sendikaya üye olabilir mı?
  3. Işveren vekili sendikaya üye olabilir mi?
  4. Işverenler sendikaya üye olabilir mi?
  5. 4857 sayılı iş kanunu işveren vekili kimlerdir?
  6. İşçi sendikası genel kurulu sendika üye sayısının kaç kişiyi aşması halinde delegelerden oluşur?
  7. İşveren vekili nedir örnek?
  8. İşveren vekili yetkileri nelerdir?

Kapsam dışı personel kimdir?

Kapsam dışı personel, toplu iş sözleşmesiyle işçi çalıştıran işyerlerinde ortaya çıkan bir kavramdır.Toplu iş sözleşmelerinde taraflar, sözleşmeye hüküm koymak suretiyle belirli nitelikte olan işçilerintoplu iş sözleşmesi kapsamı dışında bırakmaktadır[1].

Kapsam dışı personel sendikaya üye olabilir mı?

Sendikal uygulamanın olduğu işyerlerinde kapsam dışı ve kapsam içi personel kavramı vardır. Kapsam içi personel sendika üyesi olup, sendikanın işverenle yapmış olduğu toplu sözleşmenin getirdiği haklardan yararlanır. Kapsam dışı personel ise sendika üyesi olmadığı için bu haklardan yararlanamaz.

Işveren vekili sendikaya üye olabilir mi?

İşyeri ve işletmenin bütününü sevk ve idare eden işveren vekillerinin dışında herkes sendikaya üye olabilir, toplu iş sözleşmesinden yararlanabilir.

Işverenler sendikaya üye olabilir mi?

İşçi veya işverenler aynı işkolunda ve aynı zamanda birden çok sendikaya üye olamaz. Ancak aynı işkolunda ve aynı zamanda farklı işverenlere ait işyerlerinde çalışan işçiler birden çok sendikaya üye olabilir.

4857 sayılı iş kanunu işveren vekili kimlerdir?

4857 sayılı İş Kanunun 2.maddesinde işveren vekiliişveren adına hareket eden ve işin, işyerinin ve işletmenin yönetiminde görev alan kimseler” olarak tanımlanmıştır. ... Temsil yetkisi sözleşmesinin yapıldığı sırada ya da sözleşmesi devam ederken verilebilir.

İşçi sendikası genel kurulu sendika üye sayısının kaç kişiyi aşması halinde delegelerden oluşur?

ç) Üye sayısı 2001'den 3000'e kadar olan şubelerde, üyeler arasından seçilen 175 delegeden, d) Üye sayısı 3001'den 5000'e kadar olan şubelerde, üyeler arasından seçilen 200 delegeden, e) Üye sayısı 5001 'den çok olan şubelerde ise, üyeler arasından seçilen 250 delegeden oluşur. Delegelerin toplamı 250'den çok olamaz.

İşveren vekili nedir örnek?

İşveren Vekili; SGK veri tabanında iş yeri yetkilisi olarak kayıtlı olan çalışanlardan, işveren adına hareket eden, işin ve işyerinin yönetiminde görev alan işyeri yetkilileri işveren vekili olarak kabul edilir. Örneğin, genel müdür, genel müdür yardımcıları, personel müdürü, şefler, ustabaşı vs.

İşveren vekili yetkileri nelerdir?

İş Hukuku'na göre işveren vekilinin iki seçici özelliği mevcuttur; işveren adına hareket etme ve işin, işyerinin ve işletmenin yönetiminde görev almak. Bu iki seçici özelliğin yanı sıra bir kişinin işveren vekili olarak kabul edilebilmesi için gerekli bilgi ve ehliyete sahip olması gerekmektedir.