Gerekçe etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Gerekçe etmek ne demek?
  2. Yargı gerekçesiyle birlikte verilmiştir ne demek?
  3. Bir cümlenin gerekçesi nasıl bulunur?
  4. Türkçe varsayım ne demek?

Gerekçe etmek ne demek?

1. Bir şeyi gerekli duruma getiren, yapılmasına sebep olan şey, gerektirici sebep, esbâbımûcibe: Kendisini halktan ayıran, kendisine çıkar sağlayan bahâneleri milleti ağır yaralayan davranış ve hareketlere gerekçe olarak kullanılmıştır (Ahmet Kabaklı).

Yargı gerekçesiyle birlikte verilmiştir ne demek?

Yargı gerekçesi neden-sonuç ilgisinin bulunduğu cümlelere verilen isimdir. Bir cümle içerisinde yapılan işin neden yapıldığı geçiyorsa bu cümle yargı gerekçesi cümlesi olarak isimlendirilmektedir. Yargı gerekçesi cümlelerinde neden sonuç ilişkisi bulunduğunun unutulmaması gerekmektedir.

Bir cümlenin gerekçesi nasıl bulunur?

Yargı gerekçesi cümlelerinin bulunmasını isteyen sorularda cümledeki neden sonuç ilişkisine bakmak gerekmektedir. Bu şekilde yargı cümleleri çok kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Bu tarz cümlelerde yapılan işlerin hangi neden ile yapıldığından bahsedilmektedir. Bu tarz cümlelerde neden sonuç ilişkisi daima bulunur.

Türkçe varsayım ne demek?

Gerçekte var olmayan bir durumun varmış gibi kabul edilerek geleceğe yönelik daha isabetli kestirmelerde bulunma amacıyla kurulan cümlelerdir. Varsayım, kelime anlamı olarak “henüz deneylerle yeteri kadar gerçekliği doğrulanmamış; fakat geçerli olduğu umut edilen teorik düşünce” olarak tanımlanır.