Yenidünya reçeli yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Yenidünya reçeli yapılır mı?
  2. Malta Eriğinden komposto olur mu?
  3. Yeni Dünya kompostosu nasıl yapılır?
  4. Malta eriği suyu nasıl yapılır?

Yenidünya reçeli yapılır mı?

Muşmula (Yenidünya/Malta Eriği) Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? Muşmulanın kabuklarını bıçakla soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz ve ikiye bölüyoruz. Limon sıkılmış suyun içine atıyoruz kararmaması için. ... Kıvam istediğimizden sulu ise kevgir ile meyveleri çıkarıp reçel suyunu istediğimiz kıvama gelince kadar kaynatıyoruz.

Malta Eriğinden komposto olur mu?

Yeni Dünya (Malta Eriği ) Kompostosu İçin Malzemeler . Yeni dünyalar yıkanmış. Kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış,çekirdek yatağının zarını da çıkartın ve dörde bölün. Bu şekilde hazırlanmış yeni dünyadan 2 çorba kasesi dolusu yeni dünya olacak.

Yeni Dünya kompostosu nasıl yapılır?

Tarifi: Yeni dünyaları yıkayıp dış kabuklarını soyalım.Çekirdeklerini ayıklayıp atalım.İstediğimiz şekil ve ebatta doğrayıp tencereye alalım.Üzerine karanfil tanelerini ve toz şekeri ilave edip içme suyunu katalım.Orta ısılı ateşte yeni dünya meyveleri yumuşayana kadar pişirelim.

Malta eriği suyu nasıl yapılır?

YAPILIŞI: Malta erikleri çok büyüklerse üçe bölüyoruz, normallerse ikiye bölüp soğuk suya koyup üzerine limon sıkıyoruz, kararmasın diye. Şekere dört su bardağı su koyup kaynatıyoruz. Üç taşım kaynadıktan sonra içine, suyunu süzdüğümüz Malta eriklerinini atıp limon suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.