Aksaray ilçesi hangi ile bağlı?

İçindekiler:

  1. Aksaray ilçesi hangi ile bağlı?
  2. Aksaray kimin zamanında il oldu?
  3. Ak saray nereye bağlı?
  4. Aksaray kaç ilçe var?
  5. Aksaray kac yılında il oldu?
  6. Istanbul Aksaray hangi tarafta?

Aksaray ilçesi hangi ile bağlı?

Aksaray; Edirne, İstanbul, Ankara, Adana, İskenderun karayolu ile Samsun, Kayseri, Konya, Antalya karayolu üzerindedir. 33-35 derece doğu meridyenleri ile 38-39 derece kuzey paralelleri arasında yer alır. Doğuda Nevşehir, Güneydoğuda Niğde, Batısında Konya ve Kuzeyde Ankara ile Kuzeydoğuda Kırşehir ile çevrilidir.

Aksaray kimin zamanında il oldu?

Cumhuriyet Döneminde Aksaray H. 13 yılında Aksaray Vilayet olmuştur. 1933 yılına kadar 13 yıl vilayetlik yaptıktan sonra vilayetliği lağvedilmiştir. 20.3.1933 tarihinde 2197 sayılı kanunun 3. maddesi ile Niğde'ye ilçe olarak bağlanmıştır.

Ak saray nereye bağlı?

Ülkemizin pek çok noktasından ulaşabileceğiniz Aksaray, Nevşehir ile Niğde şehirlerinin arasında yer alıyor.

Aksaray kaç ilçe var?

Aksaray'ın Kaç İlçesi Vardır? Aksaray'ın merkez ilçe de dâhil 8 ilçesi bulunuyor. Aksaray'ın İlçeleri Nelerdir? Şehrin; Aksaray merkez ilçe başta olmak üzere Ağaçören, Eskil, Gülağaç, Güzelyurt, Ortaköy, Sarıyahşi ve Sultanhanı ilçeleri bulunuyor.

Aksaray kac yılında il oldu?

Aksaray, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde, kısmen Konya Havzası'nda ve kısmen Kapadokya'da yer alan, merkezi Aksaray kenti olan ildir. 15 Haziran 1989 tarihinde kabul edilen 3578 sayılı kanun ile Niğde'den ayrılarak il statüsü kazanmıştır.

Istanbul Aksaray hangi tarafta?

Aksaray İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan bir Fatih ilçesinin bir semtidir. Aksaray semti İstanbul il merkezine olan uzaklığı yaklaşık 3 kilometredir.