Sitare ne demek hangi dil?

İçindekiler:

  1. Sitare ne demek hangi dil?
  2. Sitare Kürt ismi mi?
  3. Mitra ne demek Kürtçe?
  4. Sitare erkek ismi mi?
  5. Sitare Arapça ne demek?
  6. Süveyda noktası ne demek?
  7. Suveyda ismi caiz mi?

Sitare ne demek hangi dil?

Farsça sitāre ستاره "yıldız" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen stārak sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Avesta (Zend) dilinde aynı anlama gelen star- sözcüğü ile eş kökenlidir.

Sitare Kürt ismi mi?

Sitare ismi Kur'an'da geçmiyor. Farsça kökenli bir isimdir ve kız çocukları için uygundur.

Mitra ne demek Kürtçe?

MİTRA KÜRTÇE NE DEMEK? Mitra genel olarak güneş, sevgi ve merhamet demektir. Mehr (güneş) Mihribani (merhamet) sözcükleri Mitradan türemiştir.

Sitare erkek ismi mi?

Sitare ismi farklı isim arayışında olan aileler için en uygun isimler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Bu isim anlam bakımından da oldukça derin olarak kabul ediliyor. Sitare ismi aynı zamanda kız ismi olarak değerlendiriliyor. Erkek bebekler için pek fazla kullanılmıyor.

Sitare Arapça ne demek?

sitare / sitâre / ستاره (Setr. den) (Çoğulu: Setâir) Örtünülecek, perdelenecek şey.

Süveyda noktası ne demek?

Nokta-i süveydâ, izâfi gaybın bilindiği ve ilahî nûrların tecelli ettiği siyah noktadan ibarettir. Siyah ifadesi, Allah'ın mutlak zâtını ve âmâ hâlini, aynı zamanda asla dönüşü sembolize eder. Bu noktanın hem şehâdet âlemine hem de melekût âlemine bakan yönü vardır.

Suveyda ismi caiz mi?

Süveyda ismi caiz olmayan isimler listesinde yok. Yani bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz. Fakat isim koyarken Süveyda isminin anlamına dikkat edin!