Ihtar süresi ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Ihtar süresi ne zaman başlar?
  2. Ihtar süreci nedir?
  3. Fesih bildirim süresi ne zaman başlar?
  4. Ihbar suresi ne zaman başlar?
  5. Tutanak kaç gün içinde tutulması gerekir?
  6. Ihtar prosedürü nedir?
  7. Ihbar çalışma süresi nasıl hesaplanır?
  8. Tutanak kaç gün içinde tebliğ edilir?

Ihtar süresi ne zaman başlar?

Bir işçi işveren tarafından işten çıkarılırsa ihbar süresi fesih ihbarında belirtilen bir gün varsa aynı gün veya bir gün sonra başlar.

Ihtar süreci nedir?

İhtar süresi bir işten ayrılırken karşımıza çıkan standart bir prosedürdür. Sözleşmenizde ihtar süresi ile alakalı bir madde varsa işten ayrılırken bu süreyi göz önünde bulundurmanız gerekir. Ancak işvereniniz sözleşmede belirtilen süreden fazla kalmanızı istiyorsa, buna uymak zorunda değilsiniz.

Fesih bildirim süresi ne zaman başlar?

İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra, d. İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra, Feshedilmiş sayılır. Bu süreler asgari olup sözleşmeler ile artırılabilir.

Ihbar suresi ne zaman başlar?

İşçiye iş saati başında işten çıkarılacağı söylenmediği sürece, ihbar süresi bildirimin ertesi gününden itibaren başlamış kabul edilir. İki hafta ihbar süresi olan biri için, bildirimin yapıldığı tarihin ertesi gününden başlayarak 14 gün sayılması gerekir. 14. gün iş sözleşmesi ise, feshedilmiş olur.

Tutanak kaç gün içinde tutulması gerekir?

Tutanakların vuku bulan olay ile aynı gün içerisinde tutulması gerekmektedir. Eğer işe devamsızlık nedeninden tutulan bir tutanak ise devamsızlık yapan personel şahitler huzurunda ev ve cep telefonundan aranarak işe neden gelmediğinin sorulması gerekmektedir.

Ihtar prosedürü nedir?

Maddesinde belirtildiği şekliyle “Her türlü hukuki işlemlerde muhatabına kanun, sözleşme, örf ve adetten doğan hak ve isteklerin yazılı şekilde bildirilmesi veya haber verilmesi için yapılan işlemlere ihtarname veya ihbarname denir.” şeklinde tanımlanabilir.

Ihbar çalışma süresi nasıl hesaplanır?

Hizmet Süresi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin: 2 Hafta (14 gün) Hizmet Süresi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 4 Hafta (28 gün) Hizmet Süresi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 6 Hafta (42 gün) Hizmet Süresi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin: 8 Hafta (56 gün)

Tutanak kaç gün içinde tebliğ edilir?

Kurumdaki ilgili birim tarafından, tutanak mülki amire sevk defterine (Ek-12) kaydedilerek birinci nüshası düzenlenecek idari yaptırım kararı ile birlikte onaylanmak üzere yedi iş günü içerisinde ilgili mülki amirliğe gönderilir, tutanağın ikinci nüshası kurumda muhafaza edilir, dip koçanı ise kurumun yetkili personeli ...