Tekniker kadrosuna kimler atanabilir?

İçindekiler:

  1. Tekniker kadrosuna kimler atanabilir?
  2. Sınavsız unvan değişikliği yapılabilir mi?
  3. Mühendis tekniker kadrosuna başvurabilir mi?
  4. Araştırmacı uzman kadrosunda çalışan biri hangi hizmet grubuna girer?
  5. Doktora yapan memur uzman olabilir mi?
  6. Tekniker teknik öğretmen olabilir mi?
  7. Mühendislik mezunu tekniker olabilir mi?
  8. Tekniker Mühendis olabilir mi?
  9. Devlet memuru doktora yaparsa ne olur?
  10. Doktora mezunu memur olabilir mi?
  11. Lisans mezunu tekniker olabilir mi?
  12. Ön lisans mezunları tekniker mi teknisyen mi?

Tekniker kadrosuna kimler atanabilir?

Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde, unvan değişikliği sınavında başarılı olma şartının yanı sıra, "tekniker" kadrosuna atanabilmek için "En az iki yıl süreli mesleki veya teknik yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak" şartı; "teknisyen" kadrosuna atanabilmek içinse "Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi ve ...

Sınavsız unvan değişikliği yapılabilir mi?

DEVLET MEMURLARININ SINAVSIZ UNVAN DEĞİŞTİREBİLECEĞİ HALLER Ancak, Devlet memurları; **Kendi kurumlarında veya başka kurumlarda daha önce bulunmuş oldukları kadro unvanlarına, unvan değişikliği sınavına girmeden atanabilirler.

Mühendis tekniker kadrosuna başvurabilir mi?

Söz konusu yönetmelik ile lisans programını tamamlamayan veya tamamlayamayanlara ilişkin olup, alınan Yönetmelik uyarınca lisans programını tamamlamayan veya tamamlayamayan kişilerin belirtilen mevzuat uyarınca meslek yüksek okulu veya ön lisans diploması almaya hak kazanların, mesleki ve teknik bir okul diploması ...

Araştırmacı uzman kadrosunda çalışan biri hangi hizmet grubuna girer?

1) Çözümleyici. ç) Araştırma, planlama ve savunma hizmetleri grubu: 1) Araştırmacı, uzman ve sivil savunma uzmanı.

Doktora yapan memur uzman olabilir mi?

Hem genel yönetmelikte hem de kurumsal görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliklerinde doktora derecesine sahip memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına tabi olmaksızın atanmasında doktoranın mesleğiyle ilgili olma şartı yer almamaktadır.

Tekniker teknik öğretmen olabilir mi?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 9 sayılı cevabında; öğretmen unvanı ile mezun olanların öğretmenlik mesleği dışında görev almaları halinde öğretmenlik unvanını kullanabilecekleri, tekniker unvanını kullanamayacakları, çalıştıkları kurumun bu kişilere tekniker muamelesi yapmasının iş yerinin ...

Mühendislik mezunu tekniker olabilir mi?

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği veya Elektrik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak. B) Tekniker Kadrosuna Atanabilmek İçin: 1) İki veya üç yıl süreli mesleki veya teknik yüksek öğrenim mezunu olmak şartı aranacaktır.

Tekniker Mühendis olabilir mi?

Sadece harç ücreti ile lisans tamamlama fırsatı sayesinde teknikerler Mühendis olabilecekler.

Devlet memuru doktora yaparsa ne olur?

Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dalında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır." denilmektedir. Madde hükmüne göre memur konusu veya alanı ne olursa olsun yüksek lisans eğitimi sonucunda ilave bir kademe ilerlemesinden yararlanmaktadır.

Doktora mezunu memur olabilir mi?

657 sayılı Kanunun bahsi geçen hükmüne göre Devlet memurunun doktora yapması sebebiyle intibakının yapılabilmesi için memurun mesleği ile ilgili öğrenim dallarında doktora yapması gerekmekte olup, daha önce mezkur hükme göre yüksek lisans öğrenimi sebebiyle bir kademe ilerlemesinden yararlanan memurun mesleği ile ...

Lisans mezunu tekniker olabilir mi?

İki yıl süreli yükseköğrenim kurumlarından mezun olarak tekniker unvanını kazanan ve kamuda teknik hizmetler sınıfına dahil “tekniker” unvanlı kadrolarda görev alan bazı Devlet memurları, daha sonra kamu yönetimi alanında lisans öğrenimini tamamlayabilmektedirler.

Ön lisans mezunları tekniker mi teknisyen mi?

Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır.