Fütürsuzluk ne demek?

İçindekiler:

  1. Fütürsuzluk ne demek?
  2. Futurlu ne demek?
  3. Fütur vermek ne demek?
  4. Fütursuz hangi dil?
  5. Umarsız insan ne demek?
  6. Fütur ne demek Osmanlıca?
  7. Umursuz mu umarsız mı?
  8. Kayıtsız kişi ne demek?
  9. Fütursuzca nereden gelir?

Fütürsuzluk ne demek?

Fütursuzluk ne demek TDK? Çekinmez, umursamaz: “Bu kadar fütursuz bir kitleyi ne diye aşağı görüyoruz?” -Y. K.

Futurlu ne demek?

füturlu, kederli, üzgün, bezgin.

Fütur vermek ne demek?

Karaosmanoğlu'ndan). ѻ Fütur etmek (eylemek): Yeise ve ümitsizliğe düşmek, bıkmak, bezmek: Kazâ her feyzini bir vakt için saklar / Fütûr etme sakın devletteki za'f u betâetten (Nâmık Kemal).

Fütursuz hangi dil?

“Geleceği olmayan” anlamındaki “füyçırsız” kelimesi Osmanlıcada “füyçursuz” diye telaffuz edilmiş ve “y” harfi zamana yenik düşmüş… “Fütursuzca” yalan söylüyoruz. Yani çekinmeden, aldırış etmeden. “Fütur” kelimesi Arapçada “gevşedi, çözüldü” anlamındaki “fatara” fiilinden geliyor.

Umarsız insan ne demek?

Umarsızca kelimesi “umar” kökünden türetilmiştir. TDK'ya göre “umar” kelimesi “çare”, “umarsız” sözcüğü “çaresiz, çıkar yolu olmayan” anlamına gelmektedir. ... Umarsız kelimesi “çaresiz” anlamını taşırken, “umursamaz” kelimesi ise “aldırış etmez, önem vermez, ciddiye almaz” manasını taşımaktadır.

Fütur ne demek Osmanlıca?

fütur / fütûr / فتور / فُتُورْ Usanç. Zaaf. Keder, gam. Gevşeklik.

Umursuz mu umarsız mı?

TDK'ya göre “umar” kelimesi “çare”, “umarsız” sözcüğü “çaresiz, çıkar yolu olmayan” anlamına gelmektedir. ... Umarsız kelimesi “çaresiz” anlamını taşırken, “umursamaz” kelimesi ise “aldırış etmez, önem vermez, ciddiye almaz” manasını taşımaktadır.

Kayıtsız kişi ne demek?

Kayıtsız insan ne demek? i. Kayıtsız olma durumu, aldırmazlık, umursamazlık, ilgisizlik: Bilakis her zaman oldukça vehimli bir adam olmasına rağmen bu gece tehlikenin her türlüsüne karşı içinde büyük bir kayıtsızlık ve pervâsızlık vardı (Reşat N. Güntekin).

Fütursuzca nereden gelir?

“Geleceği olmayan” anlamındaki “füyçırsız” kelimesi Osmanlıcada “füyçursuz” diye telaffuz edilmiş ve “y” harfi zamana yenik düşmüş… “Fütursuzca” yalan söylüyoruz. ... “Fütur” kelimesi Arapçada “gevşedi, çözüldü” anlamındaki “fatara” fiilinden geliyor.