Takatuka ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Takatuka ne demek TDK?
  2. Takatukaları nedir?
  3. Takatuka tekerlemesi ne anlama gelir?
  4. Takunya ne demek kisaca?
  5. Takatuka tekerlemesi nasıl yazılır?
  6. Takunya ne işe yaramaktadır?
  7. Takunya ne demek TDK?
  8. Türkçenin en uzun tekerlemesi nedir?
  9. Takoz nedir ne işe yarar?
  10. Takoz ne için kullanılır?

Takatuka ne demek TDK?

a. (takatu'ka) 1. Gürültü patırtı. 2. esk. Basımevlerinde kurşun dökülmüş, satır olarak dizilmiş harfleri iyice yerleştirmek için üzerlerine vurmaya yarar takoz.

Takatukaları nedir?

Eskiden tütün çubuğunun külünü silkmek için odanın ortasına konan, tahta veya mâdenden dört köşe kutu: Odanın ortasına konulan takatukaya duvar kenarlarındaki şilte veya minderlerde oturanlar uzun çubuklarının küllerini boşaltırlardı (Mehmet Z. Pakalın).

Takatuka tekerlemesi ne anlama gelir?

Takatuka Ne demek?: Kalıpta hurufatı veya basılacak kalıbı bir düzeye getirmek için vurularak kullanılan tahtadan alet.

Takunya ne demek kisaca?

Takunya ya da nalın, kısmen veya tamamen tahtadan yapılmış bir ayakkabı çeşidi. ... Geleneksel takunya genellikle ağır işçiler tarafından giyilirdi. Günümüzde bazı fabrikalarda, madenlerde, tarım işçiliğinde koruyucu giysi olarak kullanılır.

Takatuka tekerlemesi nasıl yazılır?

Takatuka Tekerlemesi: Al şu takatukaları takatukacıya takatukalatmaya götür
  • Al bu takatukaları takatukacıya götür. Takatukacı bu taka tukaları takatukalatmazsa al bu takatukaları takatukacıdan takatukalatmadan geri getir.
  • Baldıran dalları ballandırmalı mı, ballandırılmamalı mı? ...
  • Be birader buraya bak…

Takunya ne işe yaramaktadır?

Geleneksel takunya genellikle ağır işçiler tarafından giyilirdi. Günümüzde bazı fabrikalarda, madenlerde, tarım işçiliğinde koruyucu giysi olarak kullanılır. Takunya çiftçi ve işçi sınıfının ucuz ve folklorik ayakkabısı olarak nitelendirilirken, bazı türleri İsveç Träskor veya Japonya'da moda giyimin bir parçasıdır.

Takunya ne demek TDK?

takunya anlamı is. (taku'nya) Genellikle hamam vb. ıslak tabanlı yerlerde kullanılan, yüksek ökçeli, ağaçtan yapılmış bir tür ayak giysisi, nalın: "Bayramlarda ayağında takunya ile bayram yerlerine gittin." -R. N. Güntekin.

Türkçenin en uzun tekerlemesi nedir?

Şu tarlaya bi şinik kekere mekere ekmişler. Bu tarlaya da bi şinik kekere mekere ekmişler.

Takoz nedir ne işe yarar?

Motor kulağı veya takozu, motoru aracınıza sabitleyen parçadır. ... Motorun bir kısmı araç gövdesine ve şasiye bağlanır. Bunun dışında birçok parça motoru sabitlemek için kullanılır. Böylece ani manevralar yaptığınızda, rampa çıkarken ya da inerken veya engebeli arazilerde aracınızı sürdüğünüzde motorunuz kaymaz.

Takoz ne için kullanılır?

Titreşim (vibrasyon) takozları, kauçuktan yapılmış ve takılı bulunduğu mekanizmalarda oluşan titreşim ve darbeleri sönümleyerek bunların iletilmesini engelleyen ve aynı zamanda gürültüyü de azaltan elemanlardır.