Hipertansiyon kac puan?

İçindekiler:

  1. Hipertansiyon kac puan?
  2. Şeker ve tansiyon hastaları vergi indiriminden yararlanabilir mi?
  3. Şeker hastalığı rapor yüzde kaç özürlüdür?
  4. Şeker ve tansiyon hastası emekli olabilir mi?
  5. Tansiyon hastasi malulen emekli olur mu?
  6. Tansiyon hastası erken emekli olabilir mi?

Hipertansiyon kac puan?

Önceden 140/90 mmHg yani halk dilindeki tabiri ile 14'e 9 değerinin üstü hipertansiyon olarak adlandırılırken; 120/80 mmHg altı normal, 120-129/80 mmHg yüksek tansiyon, 130-139/80-89 mmHg evre I hipertansiyon, 140/90 mmHg ve üstü evre II hipertansiyon olarak sınıflandırıldı.

Şeker ve tansiyon hastaları vergi indiriminden yararlanabilir mi?

Sağlık sorunlarınız nedeniyle işe gitmek de zorlanıyorsanız devlet emeklilik işlemlerinizi öne çekiyor. Şeker hastası ya da astım hastası olabilirsiniz sağlık kurulundan alacağınız yeterlilik raporu ile vergi indirimine başvurabilirsiniz.

Şeker hastalığı rapor yüzde kaç özürlüdür?

Genellikle tip 2 diyabetliler yüzde 20, tip 1 diyabetliler yüzde 30-40 arasında oran alıyor. Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor.

Şeker ve tansiyon hastası emekli olabilir mi?

Eğer diyabet hastalığınız sizin çalışma gücünüzün yüzde 60 oranında kaybına yol açmışsa malulen emekli olabilirsiniz. SGK Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği'nde şeker hastalarının malulen emekli olabilmeleri için rahatsızlığın insan vücudunda en az üç organı bozması gerektiği de belirtiliyor.

Tansiyon hastasi malulen emekli olur mu?

Örneğin tansiyon, kolesterol, aslım, şeker hastalığı gibi problemlerin hepsi ayrı ayrı değerlendirildiğinde bir kişide toplandığında rahatsızlık durumuna göre bunların toplamı yüzde atmış ve üzerine çıkıyorsa bu kişi malulen emekli olabilir.

Tansiyon hastası erken emekli olabilir mi?

Malulen emeklilik için 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim günü şartlarının yanı sıra, en az yüzde 60 oranında çalışma gücü kaybına uğramış olmak gerekiyor. Yönetmelik ekinde yer alan hastalık listesinde tanımlanan hipertasiyon hastalarının, çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybetmiş olduğu kabul ediliyor.