Müezzinlik ne okunur?

İçindekiler:

  1. Müezzinlik ne okunur?
  2. Teravih namazı aralarında ne söylenir?
  3. Tek başına namaz kılarken müezzinlik yapılır mı?
  4. Teravih namazı arasında söylenen salavat kaç kere okunur?
  5. Teravih namazı kılınırken hangi dualar okunur?

Müezzinlik ne okunur?

"Allâhumme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ zelcelâli ve'l-ikrâm." 5- "Alâ Rasulina salavat" denir ve cemaat salavat çeker. 6- Ardından müezzin "Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim." duasını okur.

Teravih namazı aralarında ne söylenir?

Ramazan-ı şerif'in onbeşinden sonra, (merhabâ) yazılı olan yerler (Elvedâ) diye okunur. 2-TERAVİH ARALARINDA, HER DÖRT REKATIN SONUNDA OKUNACAK DUA: Allahümme salli alâ, seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin biadedi külli dâin ve devâin ve bârik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesîrâ.

Tek başına namaz kılarken müezzinlik yapılır mı?

Kamet, farz namazlardan önce, namazın başladığını bildiren ve ezan benzeri sözlerdir. İster cemaatle, isterse tek başına kılınsın, erkeklerin her farz namazdan önce kâmet getirmeleri sünnettir. Kaza namazlarında da kamet getirmek sünnettir.

Teravih namazı arasında söylenen salavat kaç kere okunur?

Her 4 veya 2 rekat arada bir kere "Salat-u Ümmiye" söylenir, yani: "Allahümme salli ala seyyidina muhammedin innebiyyil ümmiyyi ve ala alihi vesahbihi vesellim." okunur. Bu aralarda ilahi de okunabilir. Son teravih rekatından sonra "Salat-u Ümmiye" 3 defa söylenir.

Teravih namazı kılınırken hangi dualar okunur?

Sadece imam hatip "Besmele, Fatiha ve zammı sure" okur, rüku secde yapılır ve oturulur. Bu oturuşta imam hatip ve cemaat "Tahiyyat duası, Salli-Barik ve Rabbena duaları"nı okuyarak sağ ve sol tarafa selam verilir. Teravih namazı toplam kaç rekat kılınacaksa rekatlarda sıralama bu şekilde devam eder.