Zıvananın anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Zıvananın anlamı nedir?
  2. Işler çığrından çıktı ne demek?
  3. Zıvana ne ise yarar?
  4. Ahşap zıvana ne demek?
  5. Enine boyuna düşünmek ne demek?
  6. Cisirden çıkmak ne demek?
  7. Toz dumana katmak ne demek?

Zıvananın anlamı nedir?

Birinci anlama göre zıvana, kapıların üzerinde çivili olarak duran ve kapıların açılıp kapanmasını sağlayan menteşeye verilen addır. ... 1960′lı yıllarda İstanbul'da trafik polislerin içine girdiği, metalden yapılmış olan korumanın adı zıvana imiş.

Işler çığrından çıktı ne demek?

Çığırından çıkmak deyiminin anlamı:Yoldan sapmak, doğru ve uygun gidişten ayrılmak, artık düzelemez hâle gelmek. ➡Çığırından çıkmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »İşler çığırından çıkmadan önlem almalıyız.

Zıvana ne ise yarar?

Bazı oyma aralarını boşaltmak için kullanılan, ucu sivri, ince ve dil gibi testere. Tütün çubuklarının ve sigara ağızlıklarının imamesini geçirmeye yarayan, çubuğun ucunda bırakılmış içi delik boru gibi mil kısmı.

Ahşap zıvana ne demek?

Zıvana ne demek, kısaca… Özellikle ahşap işlemelerinde sıkça kullanılan parçalardan biri zıvanadır. Farklı mobilya ve ahşap malzemelerinin üretimi için zıvanalardan destek alınmalıdır. Zıvana marangozluk anlamında oyma aralarını boşaltmak için kullanılan ucu sivri, ince ve dil gibi olan testereye verilen isimdir.

Enine boyuna düşünmek ne demek?

Enine Boyuna deyiminin anlamı bir konuyu derinliğine kadar tüm ayrıntılarıyla ele almak anlamına gelmektedir. Enine boyuna deyiminin diğer anlamı ise insan için kullanılan iri yarı anlamına gelmektedir.

Cisirden çıkmak ne demek?

Cisirden çıkmak tanımı, anlamı Çıkma : Çıkmak işi. Hamamdan çıkarken kullanılan havlu ve kurulanma takımı, çıkacak.

Toz dumana katmak ne demek?

Tozu dumana katmak deyiminin anlamı:1. Ortalığı altüst etmek, karışıklığa yol açmak, gürültü patırtı çıkarmak. 2. Çok fazla toz kaldırarak koşmak veya kaçmak.