Anaç nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Anaç nedir TDK?
  2. Bir insanın zaafı olmak ne demektir?
  3. Güvenlik zafiyeti ne demek?
  4. Anaç ne demek biyoloji?
  5. Cinsel zaaf ne demek?
  6. Zaafım var ne demek?
  7. Zafiyet açığı nedir?
  8. Kurumlarda görülen önemli güvenlik açıkları nelerdir?
  9. Anaç ne demek bitki?
  10. Çöğür Nedir anlamı?

Anaç nedir TDK?

Anaç kelimesinin TDK anlamı aşağıda verilmiştir. - Şefkatli, anne gibi davranan. - Yavru yetiştirecek duruma gelmiş olan hayvan. - Yemiş verecek durumdaki ağaç.

Bir insanın zaafı olmak ne demektir?

Herhangi bir durum ya da kişiye karşı zayıflık göstermek ve onun için düşkün olma durumu şeklinde ifade edilebilir.

Güvenlik zafiyeti ne demek?

Siber güvenlik zafiyeti elektronik bir sistemde tespit edilen arka kapılar, saldırılara açık olan zayıflıklar ve benzeri hatalar olarak tanımlanır. Siber saldırganlar bu zafiyetleri tespit ederek sistemlere saldırabilir, zarar verebilir veyahut belirli işlemlerden sonra bu sistemleri ele geçirebilirler.

Anaç ne demek biyoloji?

Anaç, bitkinin üst kısımlarına besin iletimi ve destek sağlar. Aşılamada kullanılan alt bitki kısmına anaç denir. Bu genellikle sağlıklı bir kök sistemidir ve gövdenin bir kısmıdır. Aşı kalemi veya torunlar , anaç katılmış ve bitki tamamen geliştirildiğinde bitki çekimi ana bileşenidir olan üst kısmıdır.

Cinsel zaaf ne demek?

Cinsel sapkınlıklar; genellikle tekrarlanan ve kişiye üzüntü veren özel cinsel fanteziler, yoğun cinsel dürtüler ve uygulamalar ile karakterize cinsel bozukluklardır. Cinsel sapkınlıkların en tipik özelliği, cinsel uyarılma ve orgazm ile ilişkili olay, bilinçli ve bilinçsiz bileşenleriyle özel fantezilerdir.

Zaafım var ne demek?

Bir kişinin "zaafım var" demesi, onun bir kişiye, duruma, nesneye karşı kendini alıkoyamadığı şiddette bir çekimi olduğunu gösterir. İrade zayıflığı ya da çok düşkün olma hali olarak ifade edilen bu durum, kişinin bir kişiye düşkünlüğü, bir olaya bağımlılığı ve benzeri hallerinde kullanılır.

Zafiyet açığı nedir?

Güvenlik açığı taraması nedir? Güvenlik açığı değerlendirmeleri olarak da bilinen zafiyet taramaları, bilgisayarları, sistemleri ve ağları güvenlik açıkları olarak da bilinen güvenlik zayıflıkları açısından değerlendirir. Bu taramalar tipik olarak otomatiktir ve neyin istismar edilebileceğine bir başlangıç sağlar.

Kurumlarda görülen önemli güvenlik açıkları nelerdir?

İşletmeleri Etkileyen 10 Önemli Güvenlik Açığı
  • Aşırı İç Veri Erişim Yetkileri. ...
  • Üçüncü Şahısların Erişimi. ...
  • Politik Hack Saldırıları ...
  • Sosyal Mühendislik. ...
  • İç İhmaller. ...
  • Bulut Hizmetlerinde Şeffaflık Eksikleri. ...
  • Sahte Sertifikalar. ...
  • Mobil Cihazlar.
Daha fazla öğe...

Anaç ne demek bitki?

Aşı ile çoğaltma İki eşeysiz bitki parçasını birleştirip kaynaştırmak ve tek bir bitki gibi büyüme ve gelişmelerini sağlamaktır. Böylece oluşan yeni bitkinin toprak üstü kısmını, yani tacını oluşturan kısmına 'kalem' veya 'çeşit', kök sistemini oluşturan kısmına ise 'anaç' adı verilir.

Çöğür Nedir anlamı?

Çöğür: On iki telli, otuz iki perdeli bir saz türü. ... Özellikle Yeniçeri Ocaklarında yetişen halk ozanları bu sazı kullanmışlar, 17. ve 18. yüzyıllarda saz şairleri çöğürcü ya da çöğür şairleri adıyla anılmışlardır.