Civan Kürt ismi mi?

İçindekiler:

  1. Civan Kürt ismi mi?
  2. Ne demek Civan ne demek?
  3. Civan ne demek osmanlica?
  4. Civan ne demek TDK?
  5. Kozlar nedir?
  6. Kozunu ne demek?
  7. Avunmak kelimesinin kökü nedir?
  8. Birini savunmak ne demek?

Civan Kürt ismi mi?

Civan isminin sözlük anlamı yeni yetme, körpe, genç olup, Civan ismi Farsça kökenli erkek ismidir.

Ne demek Civan ne demek?

Yakışıklı, delikanlı, genç anlamında kullanılan Civan Türkçe sözlükte genç erkek ya da güzel genç kadın anlamında kullanılıyor.

Civan ne demek osmanlica?

Cömert, eliaçık, civanmerd. Güzel konuşan, hatip. Kan dökücü, gaddar.

Civan ne demek TDK?

Civan tdk sözlük anlamı nedir 1. adYakışıklı genç erkek veya güzel genç kadın: Henüz on yedi yaşında pembe, beyaz, saf, masum bir civandı. -Ö. Seyfettin. sıfat Genç ve yakışıklı: Maşallah! Ne güzel, ne civan kişiler!

Kozlar nedir?

Dilimize Farsçadan geçmiş olan koz kelimesi, 15.yüzyılda literatüre girdi. Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde ''gavz'' şeklinde geçen bu kelimenin sözlük anlamı cevizdir. Eskiden birçok oyun iskambil kağıtları yerine cevizlerle oynanırdı. Bu nedenle oyuncunun ekstra puan kazanmasını sağlayan kartlara koz denir.

Kozunu ne demek?

İşte sizler için kozunu paylaşmak deyiminin ilginç hikayesini araştırdık. Kozunu paylaşmak deyiminin anlamı genel olarak aradaki anlaşmazlığı zora başvurarak, üstün güce dayanarak çözümlemek ve sona erdirmek manasında kullanılır. Koz eskiden ceviz anlamında kullanılan bir kelimedir.

Avunmak kelimesinin kökü nedir?

Bu sözcük Aramice/Süryanice #mly מלי "doldurma" kökünden türetilmiştir.

Birini savunmak ne demek?

1. (Birini, bir şeyi veya kendini) Bir saldırıya karşı korumak, saldırıya karşı koymak, müdâfaa etmek. 2. (Bir kimseyi, bir düşünce veya davranışı) Söz veya yazı ile haklı göstermeye çalışmak, onun tarafında olup desteklemek.