Kayısı form çayı ishal yapar mı?

İçindekiler:

  1. Kayısı form çayı ishal yapar mı?
  2. Bitki çayları neden zararlı?
  3. Hangi bitki çayı zararlı?
  4. Form çayları bağırsak tembelliği yapar mı?

Kayısı form çayı ishal yapar mı?

Her besinde olduğu gibi kayısı çayında da aşırı tüketim söz konusu olduğunda alerjik reaksiyonlar ve yan etkiler gözükebilir. Bunlar ciltte kaşıntı, kızarıklık, döküntü, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi etkiler olabilir. Aşırı miktarda tüketimi durumunda ishal görülebilir.

Bitki çayları neden zararlı?

Atalarımız ne demişler ''her şeyin azı karar çoğu zarardır.'' Her şey de olduğu gibi bitki çayının fazlası da zararlıdır. Fazla alımı karaciğer enzimlerine ve böbrek yükü artışına ve hipotansiyona, kalp çarpıntısına neden olacağından dolayı zararlıdır. Bu nedenle dikkatli tüketilmesi gerekir.

Hangi bitki çayı zararlı?

Bitki çaylarının günlük kullanılması gereken miktarı her bitkiye göre değişir. Örneğin, 15 gramın üstünde tüketilen adaçayı çarpıntı, kramp, denge bozukluğuna yol açabilirken, rezene çayının fazla tüketilmesi konüzyonlara, papatya çayının da fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Form çayları bağırsak tembelliği yapar mı?

Günlük önerilen dozun üzerinde form çayı tüketmek, tansiyonun düşmesine sebep olarak bağırsak tembelliği gibi sorunlar oluşturabilir. Uzun süre aşırı olarak tüketilen form çayı, vücuttan aşırı şekilde su atılmasına neden olarak böbreklerde hasara sebep olabilir.