Pazıl anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Pazıl anlamı nedir?
  2. Pazul kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  3. Yapboz kelimesi nasıl yazılır?
  4. Yapboz mu yapboz mu?
  5. Hiçkimse nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?
  6. Mızmız ne demek TDK?
  7. Sentetik demek ne demek?

Pazıl anlamı nedir?

Pazıl ne anlama gelir? Puzzle: kesilmiş parçaları ilgili yerlere koyarak tamamlanan resim.

Pazul kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu "pazu" kelimesini; insanın kolunda bulunan omuz ve dirsek arasındaki şişkin kast kütlesi olarak tarif etmiştir. Türk Dil Kurumu'na göre pazu kelimesinin bir diğer anlamı ise " hamur topağı, beze" dir.

Yapboz kelimesi nasıl yazılır?

Yapboz mu?” yoksa “Yap boz mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yap boz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yapboz şeklinde olmalıdır.

Yapboz mu yapboz mu?

Bu kelime genellikle Yap boz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yapboz şeklinde olmalıdır.

Hiçkimse nasıl yazılır Türk Dil Kurumu?

Bu sözcüğün nasıl yazıldığı insanlar tarafından merak edilmektedir. Hiç kimse kelimesinin ayrı bir şekilde yazılması gerekir. Yani "hiç kimse" şeklinde yazılmalıdır. Hiçkimse şeklindeki yazım doğru değildir.

Mızmız ne demek TDK?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'mızmız'dır. MIZMIZ NE DEMEK? 1- Her şeyde kusur bulan, hiçbir şeyden memnun olmayan. 2- Çevresindekileri rahatsız edecek kadar yavaş olan.

Sentetik demek ne demek?

Sentetik sözcüğünün gerçek anlamı: En az iki farklı bileşenin karışımıyla oluşan. Sentetik sözcüğünün yan anlamı: Kendi kendine mevcut olmayan, sonradan üretilen.