Rabby D mide koruyucu mu?

İçindekiler:

  1. Rabby D mide koruyucu mu?
  2. Panocer ilacı ne için kullanılır?
  3. Deksrabeprazol sodyum ne işe yarar?
  4. Prabex ne işe yarar?
  5. Proton pompası inhibitörü ne demek?

Rabby D mide koruyucu mu?

RABBY-D, proton pompası inhibitörleri adı verilen bir ilaç sınıfında yer almaktadır. Bu sınıftaki ilaçlar, mide asidi salgılanmasında önemli bir yeri olan ve midedeki bazı özel hücrelerde bulunan proton pompası denilen sistemin çalışmasını engelleyerek, mide asidinin azalmasını sağlarlar.

Panocer ilacı ne için kullanılır?

Duodenal ülser tedavisinde Günde 1 tablet PANOCER alınır. Bilhassa, diğer tedavilere yanıt alınamaması gibi özel vakalarda doz iki katına çıkarılabilir (günde 2 adet PANOCER 40 mg). Duodenal ülser tedavisinde genellikle 2 haftalık bir periyod gereklidir.

Deksrabeprazol sodyum ne işe yarar?

Kimyasal olarak deksrabeprazol sodyum, rabeprazolün R (+)-izomeridir. Gastrik parietal hücrelerin salgı yüzeylerinde gastrik H+/K+-ATPaz enzim sistemi inhibisyonuyla gastrik asit salgılanmasını baskılayan bir proton pompa inhibitörüdür.

Prabex ne işe yarar?

PRABEX, aktif duodenum (on iki parmak bağırsağı) ülseri, aktif selim mide ülseri, semptomatik erozif ya da ülseratif gastro-özofajiyal reflü hastalığı (GÖRH) tanısı konulmuş Page 2 2 hastaların tedavisinde kullanılmaktadır.

Proton pompası inhibitörü ne demek?

Proton pompa inhibitörleri (ya da "PPI"ler) bir ilaç grubudur ve mide asidi üretiminin uzun süreli azaltılması etkisini gösterirler. Günümüzde mide asit sekresyonunun en potansiyel azaltıcısı konumundadırlar. Aynı amaçla kullanılan değişik etki mekanizması ile etki gösteren bir başka grup ise H2-reseptör blokörleridir.