Suistimal ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Suistimal ne anlama geliyor?
  2. Suistimal nereden gelir?
  3. Suistimal ne demek Osmanlıca?
  4. Suistimal nasıl yazılır TDK?
  5. Suistimal ne demek TDK?
  6. Su istimal nasıl?

Suistimal ne anlama geliyor?

Suistimal Türk dil kurumuna göre görevi kötüye kullanmak demektir.

Suistimal nereden gelir?

Bu gizemli kelime, Arapça kökenli iki kelimeden oluşuyor: “Suikast“in de başında bulunan ve “kötülük” anlamına gelen “su” ve “amel” yani “iş“le aynı kökten gelen, “işletme, kullanma” anlamındaki “istimal” kelimeleri. Yani “suistimal” bildiğimiz “kötüye kullanma“nın Arapça hali aslında.

Suistimal ne demek Osmanlıca?

Bir şeyi kötüye kullanma.

Suistimal nasıl yazılır TDK?

İşte detaylar haberimizde... Türk Dil Kurumu yani TDK'nın güncel yazım kılavuzuna göre bu kelimenin doğru yazılışı suistimal şeklindedir. Yani doğrusu u harfi ile yazılmasıdır. Ancak günümüzde bu kelimeyi kullanan vatandaşların önemli bir çoğunluğu hatalı bir biçimde ü harfi ile yazmakta ve söylemektedir.

Suistimal ne demek TDK?

Türk dil kurumuna göre suistimal görev, yetki vb.ni kötüye kullanma anlamındadır. Yanına etmek kelimesi eklenerek deyim haline getirilir. Suistimal etmek de bu kelimenin eyleme dönüştürülmüş halidir. Bu bakımdan anlamları tamamen aynıdır.

Su istimal nasıl?

Suistimal kelimesi görev, yetki vb.ni kötüye kullanma anlamına gelir. Bu kelime genellikle su istimal şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı suistimal şeklinde olmalıdır.