Ihmal kelimesinin sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ihmal kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  2. Ihmal edilecektir ne demek?
  3. Ihmal ne demek hukuk?
  4. Savsak ihmalkar nedir?
  5. Kusursuz sorumluluk ne demektir?
  6. Ihmal nedir örnek?

Ihmal kelimesinin sözlük anlamı nedir?

a. (ihma:li) Gereken ilgiyi göstermeme, boşlama, savsaklama, savsama, önem vermeme: “Ama ben yaşımın toyluğuna kapılmış, ufak tefek ihmaller bulmuştum bu tercümede.” -Y. Z.

Ihmal edilecektir ne demek?

[l ince] (ﺍﻫﻤﺎﻝ) i. (Ar. ihmāl) Üstüne düşeni zamânında yapmama, gereken ilgiyi göstermeme, önem vermeyip kendi hâline bırakma: Operatör, ihmâlin dâvet edeceği fenâ netîcelere dâir telkîninde devam ediyordu (Peyâmi Safâ).

Ihmal ne demek hukuk?

bb) İhmal (negligence): Hukuka aykırı sonucu istememekle birlikte, bu sonucun doğmaması için gerekli dikkat ve özeni göstermemektir. Örneğin bir kimse dolu bir silahı temizlerken, silahın birden bire patlamasıyla yanında oturan arkadaşının ölümüne sebebiyet vermesi durumunda "ihmal" vardır.

Savsak ihmalkar nedir?

sıf. ve i. (sav-sak) Gelişigüzel, baştan savma iş yapan, (kimse), ihmalkâr.

Kusursuz sorumluluk ne demektir?

Kusuru bulunmadığı halde doğan zarardan sorumlu tutulmaya kusursuz sorumluluk adı verilmektedir. Kusursuz sorumlulukta kusur koşulu aranmadan haksız fiil nedeniyle doğan zarar sebebiyle maddi ve manevi tazminat talep etmek mümkündür.

Ihmal nedir örnek?

1-Fiziksel ihmal: Ebeveynlerin veya çocuğa bakmakla yükümlü olan yetişkinlerin, çocuğun fiziksel ihtiyaçlarını karşılamamasıdır. Yiyecek vermemek, temizliğine dikkat etmemek, hava şartlarına uygun kıyafet giydirmemek, doktora götürmemek, fiziksel ihmal örnekleridir.