Kayınbirader ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kayınbirader ne demek TDK?
  2. Kayını nasıl yazılır?
  3. Kayın ve kayınço ne demek?
  4. Kayınbirader mi Kayınbilader mi?
  5. Kaydının mı kaydının mı?
  6. Kaybı nasıl yazılır?
  7. Kayın akraba nedir?
  8. Kaybı nasıl yazılır TDK?
  9. Kaybolan nasıl yazılır?

Kayınbirader ne demek TDK?

Kayınbirader, bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının yani evli çiftlerin eşlerinin erkek kardeşleri için kullandıkları terimdir.

Kayını nasıl yazılır?

Kayın diye kime denir? kayın (kaynı): Kadın veya kocaya göre birbirlerinin erkek kardeşi, kayınbirader, ini. Kocaya göre kadının erkek kardeşi kayınço. kayınbaba (kaynata): Kocaya veya kadına göre birbirlerinin babası, kayınbaba, kayınpeder, babalık.

Kayın ve kayınço ne demek?

Kayınço ve kayın birader aynı anlama gelen iki isimdir. ... Kayınço ve kayın birader evli kişilerinin erkek kardeşlerini tanımlamak için kullanılır. Kadın eş için kocasının erkek kardeşi, erkek eş için ise karısının erkek kardeşi anlamına gelir.

Kayınbirader mi Kayınbilader mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kayın birader şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kayınbirader şeklinde olmalıdır.

Kaydının mı kaydının mı?

Bu kelimenin "kayıt etmek mi, kaydetmek mi?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı kaydetmek şeklinde olmalıdır.

Kaybı nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Kayıp etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kaybetmek şeklinde olmalıdır.

Kayın akraba nedir?

KAYIN. i. (Eski Türk. kaḏın “hısım, akraba”) Bir erkeğe göre karısının, bir kadına göre kocasının erkek kardeşi, kayın birâder.

Kaybı nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Kayıp etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kaybetmek şeklinde olmalıdır.

Kaybolan nasıl yazılır?

“Kaybolmak mı?” yoksa “Kayıpolmak mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kayıpolmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kaybolmak şeklinde olmalıdır.