4 B tescil kaydı ne demek?

İçindekiler:

  1. 4 B tescil kaydı ne demek?
  2. 4B isteğe bağlı ilk tescil kaydı nasıl yapılır?
  3. Bağkur nasıl aktifleştirilir?
  4. Isteğe bağli sigorta Nasıl Başvurulur?
  5. Bağkur nereden bakılır?
  6. Bağ Kur kaydı belgesi nereden alınır?
  7. Bağkur kaydı nasıl yapılır?

4 B tescil kaydı ne demek?

4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır. Örnek verilmek gerekirse, hemşire, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma, güvenlik kadroları 4b gurubudur.

4B isteğe bağlı ilk tescil kaydı nasıl yapılır?

İlk kez isteğe bağlı sigorta yaptırmak isteyenler; İkametgahlarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine, örneğin Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan 'İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi' ile başvurmaları gerekmektedir.

Bağkur nasıl aktifleştirilir?

SGK il ya da ilçe müdürlüklerine gidilerek Bağkur ihya canlandırma başvurusu yapılabilir. Posta yolu ile SGK'ya ihya canlandırma müracaatı yapılabilir. E-devlet sisteminden Bağkur ihya canlandırma müracaatında bulunulabilir.

Isteğe bağli sigorta Nasıl Başvurulur?

İlk kez isteğe bağlı sigorta yaptıracak olan bireyler ilk olarak e-devlet üzerinden "isteğe bağlı giriş bildirgesi" belgesini alması gerekiyor. Bireyler e-devlet üzerinden aldığı giriş bildirgesiyle, kendi ilçesinde yer alan SGK kurumlarına giderek, özel olarak başvuru yapması gerekiyor.

Bağkur nereden bakılır?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bağ Kur kaydı belgesi nereden alınır?

BAĞ-KUR (4B) SİGORTA PRİM GÜNLERİ ÖĞRENME 4B hizmet dökümü e-Devlet üzerinden herhangi bir gün alınabilir. Eğer e-Devlet resmi internet sitesinde alt yapı çalışması yoksa her zaman alınabilir.

Bağkur kaydı nasıl yapılır?

E-Devlet Panelinden Bağkur Tescili İçin Başvuru Sisteme giriş yaptıktan sonra sizden 4b isteğe bağlı bağkur başvuru ile bilgilendirme sayfası açılacaktır, eğer belirtilen şartları taşıyorsanız bağkur kaydınızı oluşturabilirsiniz.