Prozac şurup ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Prozac şurup ne işe yarar?
  2. Prozac şurup yan etkileri nelerdir?
  3. Prozac kaç yaşında?
  4. Prozac kac tane?
  5. Prozac 20 mg çocuklarda kullanılır mı?
  6. Prozac sabah mı akşam mı?
  7. Çocuklarda Prozac kullanılır mı?

Prozac şurup ne işe yarar?

Etken maddesi fluoksetin olan Prozac, sıklıkla depresyon tedavisinde, bazen de obsesif kompulsif bozukluk, adet öncesi sendromu ve blumia (yeme bozukluğu) tedavisinde kullanılır. Reçeteli bir ilaçtır ve ülkemizde kapsül ve şurup formlarında bulunur. Eski antidepresanlara göre yan etkileri daha azdır.

Prozac şurup yan etkileri nelerdir?

Neredeyse her ilacın olduğu gibi fluoksetinin de bazı yan etkileri vardır. En yaygın olanları bulantı hissi, sersemlik, anksiyete, uyku sorunları ve iştah kaybıdır. Bunların yanında yorgunluk, terleme ve sık sık esneme de görülebilir. İlacı kullanırken bu tür sorunlar yaşayabilirsiniz.

Prozac kaç yaşında?

7 - 17 yaş grubuna İlaç 7 ila 17 yaş grubuna reçete edilecek.Çocuk Prozac'ı FDA tarafından depresyon ve öteki ruhsal bozuklukları tedavi için izin verilen ilk ilaç oldu.

Prozac kac tane?

Maksimum doz günde 3 kapsüldür (60 mg). doz ayarlaması gerekmez. Karaciğerle ilgili bir sorununuz varsa ya da PROZAC'ı etkileyebilecek başka bir ilaç da kullanıyorsanız, doktorunuzun kararı daha düşük bir doz vermek ya da PROZAC'ı iki günde bir kullanmanızı söylemek yönünde olabilir.

Prozac 20 mg çocuklarda kullanılır mı?

PROZAC'ın çocuklarda ve ergenlerde kullanılması önerilmemektedir. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlıysanız, doktorunuz dozu artırırken daha dikkatli olacaktır ve günlük doz genellikle iki ölçeği (10 ml = 40 mg) aşmamalıdır. Maksimum doz günde 3 ölçektir (15 ml = 60 mg).

Prozac sabah mı akşam mı?

Fluoksetin ve diğer fluoksetin türü ilaçlar sabahları, tek doz olarak kullanılır. Bir günde iki kez ilaç almak gerekiyorsa, bu genellikle sabah ve öğle saatlerinde yemekten sonra alınma şeklinde önerilir.

Çocuklarda Prozac kullanılır mı?

Bildiğiniz gibi FDA (ABD Gıda ve İlaç Dairesi), Prozac'in çocuklarda kullanımı için onay verdi.